Legfrissebb

Akár hd-minőségben is -- Forrás: www.videotechnology.com
Akár hd-minőségben is -- Forrás: www.videotechnology.com
Forrás: www.videotechnology.com

Hízik az iptv-piac

Akinek a GTS-Datanetnél adsl-előfizetése van, az a társaság internet alapú televízió-szolgáltatására is előfizethet. Legalábbis akkor, ha a műszaki feltételek adottak; ez ma 40 ezer ügyfélből 15 ezerre igaz.

Az internet- és telefonszolgáltatáson felül iptv-szolgáltatást indított a GTS-Datanet. Az interneten keresztül nyújtott, akár hd-minőségű datanet Home TV a hagyományos televíziózáshoz képest számos többletszolgáltatást nyújt (például elektronikus műsorújság; a műsorszámok megállítása, visszajátszása; filmek nézése eredeti nyelven; gyerekzár).

Akár hd-minőségben is -- Forrás: www.videotechnology.com
Akár hd-minőségben is -- Forrás: www.videotechnology.com
Az adások vételéhez egy set top box szükséges, amit bármilyen scart csatlakozóval rendelkező tévékészülékhez csatlakoztatni lehet. Nem kell tehát lecserélni a meglévő készüléket.

A szolgáltatást a GTS-Datanet nyújtja, kizárólag azon előfizetőinek, akik adsl-szolgáltatását is igénybe veszik. A Magyar Telekom biztosítja a technikai hátteret, valamint a műsorszolgáltatóktól kapott felhatalmazás alapján a csatornakiosztásban szereplő műsorokat.

A GTS-Datanet jelenleg 40 ezer lakossági ügyfélnek nyújt adsl alapú internetszolgáltatást. Ebből mintegy 15 ezer előfizető számára adottak a műszaki feltételek az iptv-szolgáltatás kiépítéséhez. A tervek szerint 2009 végéig az érintett ügyfélkör 10 százaléka veszi majd igénybe az iptv-szolgáltatást - fogalmazott Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója.

A Magyar Telekom június közepén jelentette be, hogy elindította a nagykereskedelmi partnereivel közös iptv-szolgáltatását. Ennek igénybevételével az internetszolgáltatók -- a Magyar Telekommal együtt, de - saját márkanevük alatt nyújthatnak iptv-szolgáltatást előfizetőiknek. A GTS-Datanetet megelőzően az Enternet és a NordTelekom indított iptv-szolgáltatást a Magyar Telekom technikai hátterére építve. Az Invitel saját hálózatán nyújt iptv-szolgáltatást.