Legfrissebb

Továbbképző-központ és magánfőiskola -- forrás: Számalk
Továbbképző-központ és magánfőiskola -- forrás: Számalk
Forrás: Számalk

Zöld tető alatt 34 tanterem

Vadonatúj székházba költözött a Számalk és a Gábor Dénes Főiskola. A 34 tanterem közül 23 számítógépes.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a Számalk új székháza. Az informatikai és üzleti továbbképzési piacon tevékenykedő nagymúltú intézmény mellett Magyarország első magánfőiskolája, a Gábor Dénes Főiskola (GDF) is a közel 3 milliárd forintból megvalósított Mérnök utcai épületben kapott helyet. Várhatóan egy év múlva elkészül a mostani épület közvetlen szomszédságában egy másik is; oda költözik majd a Számalk csoport szakközépiskolája, valamint az ahhoz kapcsolódó kollégium.

Továbbképző-központ és magánfőiskola -- forrás: Számalk
Továbbképző-központ és magánfőiskola -- forrás: Számalk
Az új székházban 34 tantermet alakítottak ki, ebből 23 számítógépes. Van két plc labor, 47 nagyteljesítményű szerver, 4 információs terminál, valamint hálózati laboratóriumok.

Zárda Sarolta, a GDF rektora elmondta: a főiskolára, 1992-es megalakulása óta 60 ezer diák iratkozott be, közülük máig 11 ezren végeztek. Több mint 1000 azon végzett hallgatók száma, akik a szomszédos országok magyarlakta területeiről érkeztek. Zárda Sarolta a távoktatás kiemelt szerepére, valamint az oktatás gyakorlat-orientált jellegére hívta fel a figyelmet.

A Számalkban ma mintegy 700 különféle képzés folyik - tájékoztatott Nyisztor József igazgató. Tavaly az intézményben négy-ötezren tanultak. Megbízóik között ott vannak a legnagyobb vállalatok, de az utóbbi időben egyre népszerűbbek az úgynevezett nyitott képzések, amelyekre több cégtől érkeznek a tanulni vágyók.

Az új épületben nem nagy, egylégterű irodákat alakítottak ki, hanem néhány személyes szobákat. Az intézmények vezetőinek meggyőződése, hogy így sokkal hatékonyabb munkavégzés folytatható.

Fontos eleme az épületnek a passzív klímaként szolgáló, környezetbarát zöld tető, az energiatakarékos klímarendszer, a hővédő üvegezés, az „önmagát hűtő” homlokzat, a természetes fényre épülő világítási rendszer, az ip alapú telefonrendszer, a 10 gigabit/másodperces belső hálózat, valamint az automatizált árnyékoló rendszer.