Legfrissebb

browse safety
Forrás: ITB

Böngészni csak óvatosan!

Nem lehet az ember nyugodt, ha internetes tartalmak fogyasztásáról van szó. A legtöbbet használt alkalmazások sem feltétlenül biztonságosak – állítja az ESET.

Böngészőn keresztül támadnak a vírusok – derült ki az ESET februári vírus statisztikájából. Az informatikai biztonság terén honos vállalat erősen ajánlja, hogy a felhasználók biztonságosan böngésszenek az online tartalmak között, hiszen a legtöbbet használt webes alkalmazás sem törvényszerűen védett.

Az Autorun és a Conficker féreg egyelőre változatlanul tartják pozíciójukat a második és negyedik helyen az ESET statisztikájában, ám a nyolcadik helyen szereplő JS/TrojanDownloader.Iframe.NKE trójai mellett további, elsősorban internetes böngészés közben támadó kártevő lépett a pástra. A JS/TrojanDownloader.Iframe.NKE kártevőről már tudjuk, hogy önhatalmúlag módosítja a böngészőklienst, és ezzel észrevétlenül átirányítja a találatokat különféle kártékony programokat tartalmazó rosszindulatú weboldalakra. Az ilyesfajta trójai kódja leggyakrabban különféle weboldalak HTML beágyazásaiban található.