Legfrissebb

A zsebmozi
A zsebmozi
Forrás: samsung

Zsebmozi a Samsungtól

Nagyobb társaságban olykor megöli (máskor: felélénkíti) a társalgást egy-egy YouTube videó mobilon történő bemutatása. Ám a kis kijelző viszonylag korlátozza a vetítés élvezeti értékét, és a nézőszámra is kedvezőtlenül hat. A Samsung új okostelefonja beépített projektorral oldja meg a problémát.

A barcelonai Mobil Világkongresszus egyik sztárja bizonyosan a Samsung Galaxy Beam elnevezésű okostelefonja lesz. Annyira okos, hogy beépített projektorral rendelkezik: a készülék tetején található minivetítő segítségével 15 lumen fényerősséggel bármilyen felületen megjeleníthetjük telefonunk tartalmát: képeinket vagy kisfilmjeinket (de akár prezentációt vagy játékot is).
A vetítőgép (forrás: Samsung)
A vetítőgép (forrás: Samsung)

Levetíthetjük kedvenc YouTube videónkat – mondjuk egy kempingezés során a sátor falára. A készülék egy feltöltéssel háromórányi videót tud kivetíteni: kicsi, de éles képeket. Ráadásul állítólag szabadtéren sem halvány a látvány.

Természetesen – a készülék méretéből adódóan – a hangerő nem elegendő ahhoz, hogy nagyobb tömeg számára vetítsünk, de a Samsung spéci dokkolót és hangfalakat is kínál majd a kütyühöz.

A paraméterek: operációs rendszer Android 2.3, a processzor: kétmagos, 1 GHz-es, a kijelző 4”-os WVGA, a képfelbontás HD (640x360), 8 GB belső tárhely (bővíthető) és 2000 mAh akksi. És mindössze 12,5 mm vastag, ami feljogosítja a gyártót a világ legvékonyabb projektoros készüléke cím használatára. A hátlap szürkeségét oldalt némi sárga dobja fel.

A Galaxy Beam nem az első projektoros telefon – még a Samsung történetében sem: a Show nevű kolléga 2009-ben jelent meg. Voltak másoknak – például az LG-nek – is próbálkozásai, de eddig senkinek sem jött össze az átütő siker. A Samsung illetékese szerint egyszerűen azért, mert az eddigi készülékek nem voltak megfelelő minőségűek. És az is fontos, hogy a korábbi modellekkel inkább a „preziket kivetítő üzletemberekre” koncentráltak, a Samsung új készülékénél viszont annak szórakoztató oldalát hangsúlyozzák.

A Samsung tavaly 95 millió okostelefont értékesített, 278 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.