Legfrissebb

Felváltja a papírt (Forrás: continuous-form.en.made-in-china.com)
Felváltja a papírt (Forrás: continuous-form.en.made-in-china.com)
Forrás: continuous-form.en.made-in-china.com

Új trend jön: e-fuvarlevél

Az áruszállítás hagyományos adminisztrációjának egyszerű, hiteles és költséghatékony alternatíváját ígéri a magyar és nemzetközi árufuvarozásban az elektronikus papír technológiáját alkalmazó, tanúsítvány alapú elektronikus fuvarlevél.

9Fuvarlevél néven indított fejlesztést a NetLock Kft a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának támogatásával. Az elektronikus papír technológiát alkalmazó, tanúsítvány alapú megoldás célja, hogy egyszerű, hiteles és költséghatékony alternatívát nyújtson az áruszállítás hagyományos, néhol túlbonyolított adminisztrációjára. Az új technológia egyúttal erősítheti az elektronikus számlázás elterjedését az árufuvarozás területén, amelyre eddig a papírra nyomtatott fuvarlevelek szükségessége miatt nem volt lehetőség.

Felváltja a papírt (Forrás: continuous-form.en.made-in-china.com)
Felváltja a papírt (Forrás: continuous-form.en.made-in-china.com)

Az eFuvarlevél speciális, védett e-book segítségével ki tudja majd váltani a papíralapú fuvarleveleket. A rendszer garantálja majd az adatok hiteles és biztonságos tárolását mind a készüléken, mind pedig a háttérrendszerekben, továbbá biztosítani fogja a hosszú távú hiteles archiválást is. Az eFuvarlevél elektronikus aláírással és időbélyeggel is rendelkezni fog, így jogilag teljes értékű szerződésnek tekinthető.

A tabletek és e-book-olvasók lehetővé teszik majd további alkalmazások – például különböző formátumú elektronikus dokumentumok, térképek vagy helyzetfüggő információk – integrálását is. Az elektronikus eszközök ezen felül gyorsítani fogják a fuvaroztató és a fuvarozó közötti információáramlást, így a küldeménnyel kapcsolatos változásokról az érintettek azonnal értesülhetnek. A szolgáltatás részeként a jogosult szervezetek számára webes felületen, illetve webszolgáltatáson keresztül is elérhetőek lesznek a fuvarlevél adatai. Utóbbi nfc-technológiával is olvasható lesz, hogy az ellenőrzés során a megfelelő eszközzel a teljes digitális tartalom automatikusan kinyerhető legyen.