Smartphone

Samsung Galaxy S 4 official
Forrás: ITB

Galaxy S4: mindent bedob a vásárlók megnyerésére

Amerikában mutatta be a maximálisan a felhasználók igényeihez igazított legújabb okostelefonját a Samsung.

Kitörő sikerre számít a Samsung a következő S-szériás okostelefon kiadásától. A New Yorkban bemutatott Galaxy S4 tömege 130 g, vastagsága pedig mindössze 7,9 milliméter. A bevezetéskor két színben, fátyol feketében és zúzmara fehérben lesz kapható. A világ első Full HD Super AMOLED technológiájú, 5 hüvelykes képátlójú, 441 ppi képpont-sűrűségű kijelzője a lehető legjobb képminőséget nyújtja. A Galaxy S4 strapabíró útitársa lesz a felhasználóknak a Corning új Gorilla Glass 3 kijelzőjének köszönhetően.

 

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Fejlett felvételkészítési funkciók

A 13 megapixeles hátlapi kamerával felszerelt Galaxy S4 „Dual Camera” képessége révén az előlapi és a hátlapi kamera egyszerre tud fotózni vagy videózni, az elkészült felvételek pedig nyolc különböző módon egybefűzhetők, így a végeredmény magában foglalja a témát és a környezetét is. A „Dual Video Call” szintén a két kamera egyszerre történő használatán alapul: videohívás közben a telefon tulajdonosa magát és környezetét is megmutathatja beszélgetőpartnerének. Hasonlóan különleges a „Drama Shot” funkció, amellyel mozgó témáról time-lapse videók készíthetők egyszerűen, vagy a „Sound & Shot”, amely megőrzi a kép készítésekor hallható környezeti zenét és hangokat is, tökéletesen visszaidézve így a fotó készítésének körülményeit.

Az S4 minden eddiginél „többre értékeli” az emberi kapcsolatokat. A „Group Play” lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, wifi hozzáférési pont igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak a közelükben levők telefonjaival azért, hogy megosszanak vagy közösen hozzanak létre tartalmakat, illetve játsszanak egymással. A „Share Music” révén pedig egyazon szám játszható le több telefonon egyszerre. Az újonnan bemutatott készülék világszerte támogatja a leggyorsabb mobilinternetes szabványokat, azaz a hspa+ és a 4g lte hálózatokat.

 

Vigyázni kell, merre nézünk

A „Samsung Smart Pause” lehetővé teszi a kijelző tekintettel való irányítását. Ez azt jelenti, hogy az éppen nézett videó megáll, ha a felhasználó leveszi a szemét, majd folytatódik, ha újra odafigyel. A „Samsung Smart Scroll” segítségével a böngésző vagy az éppen olvasott levél görgethető a kijelző érintése nélkül, egyszerűen a szem és a csukló mozgatásával.

Az „Air View” segítségével bele lehet nézni egy e-mailbe, képbe vagy videóba, anélkül, hogy meg kellene nyitni azt – ehhez csupán az ujját kell az adott tartalom fölé tartania a felhasználónak. Az „Air Gesture” pedig lehetővé teszi a zeneszám váltását, a weboldal görgetését vagy egy hívás fogadását csupán egy csuklómozdulattal. Az „S Voice Drive” autóvezetésre fejlesztett hangalapú irányítási rendszer: a kocsihoz Bluetooth-on csatlakoztatva a telefon automatikusan autóvezetési üzemmódba vált át. Ilyenkor a szövegeket beszéddé alakítja, így az üzenetek egyszerűen és biztonságosan meghallgathatók a kijelző használata nélkül is.

Az „Optical Reader” képes automatikusan felismerni szöveget, névjegyet vagy egy QR-kódot, és fordítást, tárcsázást vagy keresést hajt végre a felhasználó kívánsága szerint. A „Samsung WatchON” révén a Galaxy S4 a tévét, a set-top boxot, a DVD lejátszót vagy a légkondicionálót is kezelni képes távirányítóvá alakítható át.

 

Egészségesebb élet

A Galaxy S4 „S Health” alkalmazása a különböző beépített érzékelők segítségével a felhasználók egészségügyi állapotát is figyelemmel kíséri. Ezt étkezési napló, edzésnapló és alvásnapló egészíti ki, így a telefon valóban gondoskodik arról, hogy tulajdonosa minél fittebb maradjon. A szemek kímélése érdekében a „Samsung Adapt Display” a képernyőt, a hallás megóvására a „Samsung Adapt Sound” pedig a hangerőt optimalizálja. A vállalat esélyei jóknak tűnnek; a Galaxy S3-ból több mint 40 millió darabot adott el világszerte, ezzel az Apple iPhone-jának első számú riválisa lett.