mozgásban

18_water_polo_420
Forrás: -
Ki a vízből, vagy bele?

A Kemény-módszer

Világklasszis csapatot épített fel az elmúlt 12 évben Kemény Dénes. Vajon át lehet ültetni módszereit az üzleti életbe is?

A 2004-es athéni olimpián történt, a vízilabdadöntő negyedik negyedében. Hátrányban voltunk a szerbek ellen. Kásás Tamás végigjátszotta az első három negyedet. Az utolsó szünetben teljesen kifáradva nézett a szövetségi kapitányra, Kemény Dénesre. Szemével jelezte, pihenne. Kemény Dénes tudta, hogy kimerült a kulcsjátékosa, de azt is, hogy nem hozhatja ki a vízből, szüksége van Kása zsenialitására. „Most már nem tudlak lecserélni, mert vagy hét perc, vagy négy év van hátra!” – mondta. Kása mosolyogva visszament, megrázta magát, így a csapat is magára talált, fordítottak és elhozták az olimpiai aranyat.

A jó vezető minden nehéz helyzetben elő tud rántani egy motiváló mondatot. Mit tudhat Kemény Dénes szövetségi kapitány, mint vezető? Kapitánysága alatt nemcsak világbajnokságot, világkupát, világligát, Európa-bajnokságot, Európai Nemzetek Ligáját nyertek a fiúk, hanem zsinórban győztek három olimpián, amiért kivívták az egész világ csodálatát és „irigységét”. Érdemes lenne eltanulni, hogyan tudott hatalmas egyéniségekből csapatot kovácsolni.

 


 

 

Egyéni érdek helyett csapatérdek

Kemény Dénes hosszú utat járt be a vezetővé válás útján. 1992-es szakedzői diplomája megszerzése előtt sok csapatban játszott itthon és külföldön, több edző keze alatt dolgozott. Edzett gyerekeket és felnőtteket is. A tapasztalat mellett egyébiránt óriási szenvedély ég benne. Háta mögött mentorként ott tudhatta a szintén vízilabdás legendának számító édesapját, Kemény Ferenc (Fecsó) bácsit. Nagyon határozott elképzelése volt arról, hogy tehetséges, emberileg is különleges egyénekből olyan csapatot kovácsoljon, akiknek közösek az álmaik és a céljaik – meséli Endrei Judit, a Kemény Dénes vezetői pályafutását bemutató „Kemény üzenetek” című könyv szerzője.

Egy jó vízilabda-játékos erős, mint egy rögbijátékos, ügyes, mint egy kosaras, kiváló az állóképessége, mint egy hosszútávúszónak, robbanékony, mint egy sprinter, és remek taktikus, mint egy sakkozó. A több száz magyar vízilabdázóból 25–30 ilyet lehet találni, akik megfelelnek az óriási elvárásoknak, de a csapat egységét az jellemzi, hogy a játékosok hogyan viszonyulnak egymáshoz. Ez a kapcsolat pedig visszavezethető az edzőre.

Mit tud Kemény Dénes?

– Nem tesz különbséget: nincs sztárjátékos, csak kulcsjátékos. A csapat minden tagja ugyanolyan fontos. Egyformán jutalmaz mindenkit.

– Statisztikai elemzéseket és a megérzését használva maga választja ki a csapattagokat.

– Ha kell, edző, ha kell, barát, ha kell, apa. De tudatosan figyel arra, hogy mekkora távolságot tart.

– A csapat tiszteletéért megdolgozott, nem pedig elvárta.

– Az egyéni érdekeket a csapat érdekébe fordítja.

– Ügyes trükkökkel tartja fent az egészséges versenyhelyzetet.

– Nemcsak a vízben, hanem a parton is a legjobb csapattal dolgozik.

– Emberséges vezető, akit a szenvedélye hajt.

Egy jó edző maga választja ki a csapattagokat. Megalkuvó pedig nem lehet, mert menet közben már nem lehet korrigálni a rossz választásból fakadó hibát. Az egyéni érdeket a csapat érdeke alá kellett helyeznie. Aki ezt nem tudta elfogadni, attól elköszönt.

 

Egyenlő az egyenlők között

Kemény Dénes felismerte, hogy akkor tudja kellően motiválni csapatát, ha fenntartja ugyan az egészséges versenyszellemet, de hagyja, hogy a vitákat egymás között rendezzék le. Ügyes trükkökkel teremtett versenykörnyezetet, a döntési helyzetek azonnali értékelésére késztette a srácokat, és nem utolsósorban kiválóan hatott a büszkeségükre.

De nem sértegetett vagy sztárolt senkit sem. Egyik játékos sem kapott kiemelt pénzt, nem voltak szuper vagy közepes kategóriák. Mindenki ugyanolyan fontos szerepet töltött be a munka során, ugyanolyan fontos fogaskerék volt a csapatban. Még az is, aki a mérkőzés napján nem kapott ugyan játéklehetőséget, de támogatásával és példaértékű viselkedésével hozzájárult a többiek jó szerepléséhez. Azaz: mindenkit egyenlően premizált. Ez annyira jó húzás volt, hogy a fiúk nem is vitatkoztak ezen.

Emellett pedig folyamatosan videózott, elemezte az ellenfelet, vagy visszanézte az egyéni teljesítményeket. A fiúk személyre szóló 10-10 perces válogatást kaptak magukról a DVD-n. Ilyenkor egyikőjük sem azzal volt elfoglalva, hogy milyen nagyszerű gólt lőtt, hanem azzal, hol és mit rontott el. Az üzleti életben melyik vezető alkalmazza ezt a megoldást?

 

A fontos sztori

Most csak néhány érdekes tényezőt emeltünk ki, hiszen azért más a sport, és más az üzleti élet. Igaz, a sportban mindenki motivált, hiszen a cél a vágyott aranyérem. Ezzel szemben az üzleti életben mi lehet motiváló? Hiszen ott egy cég eredményességéért kell teljesíteni.

Talán mindkét területen a legfontosabb esszencia lehet az alábbi történet. Szintén az athéni olimpián történt, hogy az említett győztes mérkőzés után fáradtan mentek be az öltözőbe a fiúk. Kemény Dénes azt mondta Benedek Tibornak: „…azért ezt a meccset inkább ők vesztették el, nem mi nyertük meg” mire ő: „nem Dénes, ezt mi nyertük meg, mert mi szeretjük egymást, ők meg nem!”