Security

ASSA ABLOY
Forrás: ITB

Beléptető rendszer a felhőben

Távvezérléssel irányítható beléptető rendszert telepítettek a prémium bérirodákat kínáló A.B.E. Offices épületébe. A kártyaolvasó megoldást az ASSA ABLOY Hungary szállította, a beléptető rendszer kialakításért pedig a Berende Security felelt.

A felhő alapú beléptetés esetében a biztonsági rendszer informatikai vezérlése teljes egészében a szolgáltatónál található, így az irodaházban nem szükséges külön szervert üzemeltetni. Ezzel jelentősen csökken az irodaház energiaköltsége, ráadásul az ASSA ABLOY által szállított Aperio kártyaolvasók minimális áramfelvétel mellett működnek.

„Az üzemeltetés racionalizálása mellett a beléptető rendszer telepítési költsége is rendkívül alacsony, hiszen az Aperio vezeték nélküli online kártyaolvasók akár 2 perc alatt beszerelhetők” – nyilatkozta Kertész Róbert, az ASSA ABLOY Hungary üzletágvezetője. A gyors és egyszerű telepítés a vezeték nélküli technológiának köszönhető, ezért nincs szükség kábelezésre vagy az ajtó átalakítására. Vezeték nélküli rendszer esetén a meghibásodás esélye is jelentősen csökken, mivel a leggyakoribb kábelszakadási hiba teljes mértékben kizárható.

Az A.B.E. Offices irodáinak maximális biztonságáról áramszünet esetén is gondoskodik a rendszer, melynek áramfogyasztása 40 darab ajtó esetében sem haladja meg az 5W-ot. „A felhő alapú megoldás másik előnye, hogy bármennyi beléptető pontot képes egy rendszerben kezelni, így a tulajdonos akár különböző épületekben lévő irodáinak zárait is egy felületen követheti nyomon” – emelte ki Berende Péter, a Berende Security Kft. ügyvezető igazgatója.