Path

26_linkedin.jpg
Forrás: ITB
Sűrű november vár a startupperekre

Éjszakai kalandok is csábítják az innovatív vállalkozásokat

Az a startupper, aki siet, még elcsípheti az idei Internet Hungary izgalmas előadásait és beszélgetéseit, aki pedig kicsit kényelmesebb, annak a november hoz igazán tartalmas időtöltést. A Szépművészeti Múzeumban régiós buli, majd egy jó kis márkaépítéses fesztivál, végül pedig egy igazán ütős startupos éjszaka vár a szektor képviselőire az ősz utolsó hónapjában.

Bár nyáron sem vonult pihenőre a startup-világ, ősszel igazán felpörögnek az események. Lapunk megjelenésével egy időben kezdődött Siófokon az Internet Hungary, a kétnapos eseményen a hazai digitális ökoszisztéma nagyjából 2400 képviselője vesz majd részt, vagyis networkingre mindenképpen kiváló, főleg azt figyelembe véve, hogy milyen legendás bulikat rendeznek az első nap végén. De természetesen a szakmai részre is érdemes odafigyelni, hiszen a mesterséges intelligencia hatásaitól a pénzügyi szolgáltatások átalakulásán át a távközlési szektor forradalmáig számtalan izgalmas témát érintenek majd az előadók és a kerekasztal-beszélgetések résztvevői, amelyek bizony testközelből érintik a hazai startuppereket is.

 

Startupok és innovációk

Ismét igazán különleges helyszínen rendezi meg a hazai startup ökoszisztéma meghatározó befektetője, a Hiventures a Startup and Innovation Dayt, idén a Szépművészeti Múzeum ad helyet a régióból érkező startupperek, befektetők és érdeklődők találkozójának november elején. Kiállítás, nemzetközi hírű befektetési guruk, no meg az ígéretek szerint egy kis meglepetés is várja majd az eseményre ellátogatókat, akik számára kiváló networking lehetőséget biztosít ez a rendezvény, legalábbis a tavalyi tapasztalatokból kiindulva, hiszen akkor mintegy 600 startup képviselői jöttek el Budapestre. Ráadásul ismét komoly izgalmakat is tartogat meg ez a különleges nap, hiszen a Get in the Ring! versenyen újra megmérkőzhetnek a legbátrabb vállalkozók.

 

Márkaépítésből jeles

Nem sok üres hely marad a naptárában novemberre annak a startuppernek, aki szeretne ott lenni minden fontos eseményen, de azoknak, akik a márkaépítés vállalkozót-próbáló feladatával küzdenek, vagy éppen csak elkezdték a felkészülést, mindenképpen érdemes ellátogatniuk november 20–21. között a Budapest Music Centerbe, ahol a BrandFestivalt rendezik ezen a két napon. Sikeres startupperekkel, mint a Bariont alapító Bíró Tamás, befektetőkkel, mint a Hiventurest vezető Katona Bence és nagy márkák és ügynökségek képviselőivel egyaránt lehet találkozni, no meg persze előadásaikból el lehet lesni, hogy mi az, ami működik a márkaépítésben és mit kell nagyon gyorsan elfelejteniük az induló vállalkozásoknak.

A sűrű novembert érdemes egy jó kis éjszakai mulatsággal zárni, november 28-án lesz idén a Startupok Éjszakája, amit a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány már ötödik alkalommal szervez meg. Az eseményen bemutatkoznak a legizgalmasabb fővárosi startupok, illetve előadások és kerekasztal-beszélgetés keretében lehet további inputokat gyűjteni arról, hogyan lesz egy ötletből cég, illetve egy nagyváros hogyan képes segíteni az innovatív vállalkozásait abban, hogy meghódítsák a világot.


Startupoknak ajánlott őszi rendezvények

EseményHelyszínIdőpont
Internet Hungary Siófok október 1–2.
Startup and Innovation Day Budapest, Szépművészeti Múzeum november 7.
BrandFestival Budapest, Budapest Music Center november 20–21.
Startupok Éjszakája Budapest november 28.

Forrás: ITB