Trendfigyelő

15_kivetito_420
Forrás: -
Hatékonyabb belső kommunikáció

Videófaltól a mobilig

A munkahelyek túlnyomó többségében még mindig a telefon–mobiltelefon–email szentháromság jelenti a dolgozók közötti kommunikációt. Pedig ezeknél ma már jóval hatékonyabb megoldások is léteznek, amelyek némelyike ráadásul a vevőkkel folytatott kommunikációt is forradalmasíthatja.

Komoly erőfeszítéseket fordítanak a versenyszféra cégei arra, hogy minél több csatornán és minél hatékonyabban érjék el ügyfeleiket, vásárolóikat. Eközben azonban elsikkadhat a kommunikáció vállalaton belüli, átgondolt, aktív használata – holott a rendelkezésre álló csatornák, technológiák lényegében ugyanazok.

 


 

 

Audiovizuális kommunikáció

„A legmodernebbek közé tartozó kommunikációs technológia az úgynevezett digital signage”, mondja Csorba Endre, a T-Systems Magyarország konvergens kommunikáció kompetencia központ vezetője. A digital signage megoldások alapvetően az ügyfél-kiszolgálási pontokról lehetnek ismerősek; ilyet használ többek között a Magyar Telekom is az üzleteiben. Az ügyfél csak a kijelzőket látja, amelyen tájékoztatások, reklámok, kisfilmek futnak.

A megoldás lényege egy menedzselt, multimédiás tartalomszolgáltatás, amelynek központi eleme a médiaszerver, amely tárolja mindazon szövegeket, képeket, videókat, amelyek majd a végpontokon megjelennek. Azt, hogy hol, mikor, milyen tartalom és milyen formában jelenjen meg, a központi felügyeleti szoftver segítségével lehet szabályozni. Ennek révén akár képernyőre lebontva meg lehet határozni a tartalmat, de egyetlen mozdulattal mindenhova ki lehet küldeni ugyanazt is. A vezetékes vagy mobil hálózaton eljuttatott tartalom végpontjai pedig lehetnek egyes képernyők, nagyméretű videófalak, információs kioszkok vagy akár mobiltelefonok is.

 

Digital signage a belső kommunikációban

De hogyan lehet ezt a technológiát beilleszteni a vállalati belső kommunikációba, amely amúgy is számos csatornát (faliújságokat, hírlevelet, intranetet, céges Facebook-csoportot) használhat az üzenetek eljuttatására? „Ez attól függ, hogy kiknek, mit, miért és hol akarnak közölni”, mondja Csorba Endre.

A célközönséget alkothatják kizárólag a dolgozók, kizárólag az ügyfelek – vagy együtt. A tartalom lehet céges hírek, aktualitások, arculati anyagok (reklámok, imázsvideók), de akár egy-egy emelet térképét vagy a tárgyalók foglaltságát is meg lehet jeleníteni. Sok formájú lehet a tartalom is: információközlés, a dolgozók figyelmének felkeltése, az arculat erősítése vagy a vásárlói lojalitás növelése. Az elhelyezésnek pedig tényleg csak a képzelet szab határt: kerülhet ügyféltérbe, recepcióra, folyosókra, pihenőbe.

„A lényeg az, hogy a digital signage megoldások használata épüljön be a belső kommunikációs stratégiába”, figyelmeztet Csorba Endre. Így történt a T-Systems Magyarországnál is; ennek megfelelően a különféle helyeken látható képernyőkön más-más információ látható. A recepció hat monitorból álló videofalán például több, különböző arculati videó fut egymás után; ezeket nagyjából havonta-kéthavonta cserélik. A dolgozói térben elhelyezett egyszerűbb kijelzőkön rövidebb híreket jelenítenek meg, leginkább a figyelem felkeltése céljából – például arról, hogy az intraneten vagy a céges Facebook-oldalon valamiről részletesebb tájékoztatás vagy webes kérdőív érhető el. Ezt a tartalmat értelemszerűen hetente többször frissítik. Az igazgatói tárgyalókban is vannak kijelzők; azok viszont a többivel ellentétben kikapcsolhatók, hogy a figyelmet ne vonja el a színes, mozgó kép.

A T-Systems belső felmérései szerint a dolgozók kedvelik és olvassák is a kijelzőket, amelyekre további hasznos vagy érdekes tartalmakat (tárgyalófoglaltságot, névnapi köszöntőket, időjárást) is terveznek. „A technológia a plakát digitalizálásából indult ki, de mára messze jutott. Az érintőképernyőkre és a mobiltelefonokra interaktív tartalmat lehet tölteni, és érdekes kísérletek folynak az arcfelismeréssel és a gesztusvezérléssel is. Jó tartalommal megtöltve a képernyő nem pusztán játékszer, hanem hasznos eszköz”, vonta le a tanulságot Csorba Endre.