Security

A kormányoknak is figyelniük kell az infrastruktúrák védelmére
A kormányoknak is figyelniük kell az infrastruktúrák védelmére
Forrás: theage.com.au

Elektronikus aláírás védi majd a pénzünket

Magyar tulajdonú vállalkozás fejlesztése válthatja le a jelenlegi védelmi rendszereket, az egyszer használatos jelszógenerálókat, meg a költséges sms-eket. Ízlelgessék: PaySEQR.

Ígéretes fejlesztéssel rukkolt elő az elektronikus aláírások területés 1998-óta szakértó Microsec Zrt.: olyan megoldással állt elő, amellyel a legmagasabb szinten szavatolható az online bankolás és a pénzügyi tranzakciók biztonsága. Az új fejlesztés meghiúsítja az internetről lopott, illetve csalással megszerzett adatok jogosulatlan felhasználását. Idén az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) Biztonsági Díj – Legjobb magyar innováció 2013 díját is elnyerte, és a remények szerint orradalmat fog hozni az internetes kereskedelemben.

A PaySEQR technológia az okostelefonok bevonásával teszi biztonságossá az internetes bankolást és vásárlást.   Eddig, lopott bankkártya adatokkal is lehetett interneten vásárolni, jogosultságot igazolni. A most kifejlesztett megoldással, erre már nem lesz lehetőség. A PaySEQR-ban alkalmazott elektronikus aláírás technológia (Public-key Infrastructure), napjaink legbiztonságosabb megoldása. Megakadályozhatja az atm jogosulatlan használatát, az internetes vásárlások során gyakori, úgynevezett kártya hiányában elkövetett visszaéléseket (cnp) és az adathalászat, valamint a rosszindulatú szoftverek, például a kémprogramok károkozását.

Világszerte elektronikus aláírás technológiával védik az útlevelek adatait is, így az új fejlesztés technikai alapjai már bizonyítottak.