Épül Bájtpolisz!

… És bár a DEAL! 2016 konferencián teltház előtt az eddiginél sokkal bővebb információt igyekeztünk megosztani a jelenlévő vendégekkel, a kérdések száma nemhogy csökkent volna, hanem intenzíven szaporodott és szaporodik azóta is. És mind a hárman – a 3B, a Neuron és az ITB vezetői – készen állunk a válaszokkal! 

 

Deal! 2016 – A Bájtmen-projekt bejelentése (videó)

Ismerd meg a várost, ahol minden az IT-ról szól! Bemutatkozik a Bájtmen-projekt és benne Bájtpolisz, avagy kezeljük az IT-munkaerőhiány problémáját annak gyökereinél! A mi városunk lakosai a már szuperhősökké vált IT-telco idolok, a hazai IT-karrierre vágyó diákok, és persze a tanárok, szakemberek. A Bájtmen-projekt célja, hogy a jelen és a jövő IT-szakemberei a személyiségükhöz illő munkahelyre jelentkezzenek, és őket kellően felkészített cégek várják. Vagyis a fiataloknak konkrét szakmai önismeretet ad és megtanítja őket arra, hogyan válhatnak sikeressé itthon. Ehhez persze az is kell, hogy a hazai cégek vonzóak legyenek a szemükben, a Bájtmen-projekt ebben is segít, megtanítja a cégtulajdonosokat, cégvezetőket idolokká válni, és még többet is!

 

Deal! 2016 – Bájtmen akcióba lép! (videó)

Új projektbe kezdett a IT Business, a 3B és a Neuron. A három szervezet közös erővel életre hívott egy informatikai szuperhőst, Bájtment, akinek küldetése, hogy városában, Bájtpoliszban összehozza a munkaerő kínálatot a munkaerő kereslettel. A program, mely az idei ITB DEAL! konferencián került bejelentésre, komplex választ kíván adni az informatikai szektor munkaerőhiányára.