ITB Club

2017_okt_club_580px.jpg
Forrás: ITB
Informatika a szőlőtőkék között

ITB Club Extra: IT-szüret 2017

Fővédnök: Deutsch Tamás, miniszterelnöki biztos
Védnök: Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője

Tradicionálisan a mezőgazdaság számított az ország húzóágazatának, s méltán vált világhírűvé a makói hagyma, a szegedi paprika, a szürke marha, a racka juh, az akácméz vagy a kadarka, és hosszan folytathatnánk még a sort...

Anno a lakosság jó része élt a mezőgazdaságból, de mára a helyzet megváltozott. A tekintetben is, hogy a gazdáknak már nem kell folyamatosan kinn tartózkodniuk a mezőn, vagy benn lenni az istállóban ahhoz, hogy tudják, mi történik szűkebb pátriájukon. Hiszen ott vannak az okos szenzorok, a különféle precíziós gépek, no meg a drónok a szántók felett. Valóságos digitális cunami érte el a mezőgazdaságot, aminek köszönhetően az IT az agrárszektor valamennyi szegmensébe beszivárgott. Nem beszélve a generációváltásról! A fiatal gazdák már IoT-ről, felhőszolgáltatásokról, mobilapplikációkról beszélgetnek. Egyre többen ismerik fel annak szükségességét, hogy a hatékony termeléshez, tenyésztéshez, versenyképességük megtartásához és hosszú távú növeléséhez nem elég a föld és a traktor, szükség van a digitalizációra is. Csak így lehet olcsóbban és jobb minőséget előállítani.

S ha már az állami szereplők, a gazdák és az ICT-cégek triumvirátusával elmélyedünk az intelligens mezőgazdaság világában, akkor az elméleti ismereteket rögtön át is ültethetjük a gyakorlatba: szüretelni invitáljuk a hazai ICT-társadalmat! Októberi kihelyezett ITB Clubunkkal hagyományt szeretnénk teremteni. Nemcsak az évről évre ismétlődő közös szüreteléssel, hanem az azt kísérő szakmai, mezőgazdasági–informatikai programmal is.

Helyszín: Korona Borház (Demjén)

Időpont: 2017. október 9-10.

A rendezvény weboldala

Kapcsolódó videó

ITB Club extra: IT-szüret 2017

IT-szüret 2017 – Szakmai konferenciát tartottunk Demjénben

IT-szüret 2017 – Ilyen volt!

IT-szüret 2017: Szakmai talkshow a generációváltásról

Az előadások letölthető, tömörített formában (15 MB)