Arany szponzor


Ezüst szponzor 

Szakmai partner


 

Médiapartner


Stratégiai partner1. lépés: Így áll össze a 100-as jelöltlista

1.1. Az ITB szerkesztősége összeállítja azon cégek listáját, akikről bármilyen formában írt 2017-ben (nyomtatásban, social media vagy online felületen), vagy a cég részt vett valamely ITB-konferencián a tavalyi évben.

1.2. Az ITB összeállítja azon cégek listáját is, akikről bár nem publikált, de tudomása van arról, hogy a cég valamilyen sikert ért el a 2017-es év folyamán. 

1.3. A 100-as szám eléréséhez a hiányzó cégek egyrészt adatbázis-szűrés alapján kerülnek meghatározásra. (Az elmúlt 2 év adatait ellenőrizzük oly módon, hogy kiértékeljük a 2016-os évet, majd megnézzük, hogy az adott cég 2017-ben is sikeres tudott-e maradni.)

Másrészt 10 cég jelölésére lehetőséget adunk az olvasóknak is. A jelöléseket indoklással együtt a top52@itbusiness.hu e-mail címre várjuk január 21. éjfélig! Az ITB felveszi a kapcsolatot a cégekkel a szükséges információk bekéréséhez (várható 2017-es nettó bevétel és üzleti eredmény, valamint a foglalkoztatottak száma 2017-ben). Az adatok összevetésre kerülnek a 2015–2016-os eredményekkel, és amennyiben a 2017-es év előrelépés volt, úgy a cég felkerül a 100-as listára.

2. lépés: Gyerünk szavazni!

A szavazás (a szakmai zsűri voksolása mellett) két felületen zajlik: Facebookon és e-mailben, 2018. február 12. (éjfélig).

2.1. Facebookos szavazás (a végeredmény 50%-át adja) – A 100-as jelöltlista résztvevői felkerülnek egy hagyományos szavazófelületre, ahol bárki leadhatja voksát az adott cégre. Erről a cégeket is értesítjük, hiszen a munkavállalók is szavazhatnak, vagyis hozzásegíthetik cégüket a győzelemhez. (A Facebookon kapott szavazatok számát arányosítjuk a cég méretéhez, így teremtve egyenlő feltételeket minden jelölt számára.)
A szavazás az ITB Facebook-oldalán január 22-én, 12 órakor indul.

2.2. E-mailes szavazás (a végeredmény 25%-át adja) – Bárki leadhatja voksát hagyományosan, e-mailes szavazás útján is az adott cég megjelölésével. (Az e-mailes szavazatok értékelésénél is súlyozásra kerül a céges méret, tehát a beérkezett voksokat arányosítjuk a cég létszámának figyelembevételével.) 

2.3. A zsűri szavazata (a végeredmény 25%-át adja) – A szakmai zsűri is elkészíti a saját listáját, miközben tekintettel van a mikrovállalat, a KKV és a multi (egymástól jelentősen eltérő) vállalati arányaira. A zsűri semmilyen támpontot nem kap a listához, így saját maguknak kell utánanézniük a cégeknek, hiszen a siker szubjektív.

 

3. lépés: A Top 52 rangsor kialakítása

Ahogyan a fentiekből is kiderült, a végső rangsor kialakításánál a Facebookos szavazás 50%-os, az e-mailes szavazatok 25%-os, a zsűri szavazata pedig 25%-os súllyal kerül a végső elszámolásba.

 

A szavazatokat 2018. február 12-én éjfélkor zárjuk, az eredményt február 23-án este, az ITBusiness & Technology 2018 konferencián hozzuk nyilvánosságra.

Az esemény részletes oldala