ITB Club

2019_03_580px.jpg
Forrás: ITB

Márciusi Club: Automatizált biztonság

Bár sokszor félünk, hogy a gépek elveszik a munkánkat, vannak munkakörök, ahol kimondottan jól jönne, ha a gépek, szoftverek át tudnák venni az amúgy hiányzó munkaerő feladatait. Tipikusan ilyen az IT-biztonság: ezen a területen még nagyobb a hiány képzett szakemberekből, mint az informatika más szegmenseiben.

Emiatt pedig a korábban drága pénzen vett és beüzemelt biztonsági rendszerek kiaknázatlanul maradnak, a begyűjtött naplóállományokat senki sem elemzi – vagy akár már meg sem veszik az új technológiákat, mert amúgy sem lenne senki, aki üzemeltetné. Az egyik lehetséges megoldás, ha olyan szinten automatizáljuk a biztonsági adatok feldolgozását, hogy abból ne csak riasztásokat kapjunk, hanem a reagálás képességét is. Erre szolgálnak a SOAR- (security orchestration, automation and response) rendszerek, amelyekben válasz-forgatókönyveket lehet létrehozni az egyes incidenstípusokra, hogy ne érjen készületlenül bennünket a támadás.

A márciusi ITB Clubon nemcsak a SOAR-rendszerekről lesz szó, hanem arról is, hogy egy ilyen megoldás és a biztonsági szakemberképzés miként enyhíthet a krónikus szakemberhiány okozta nehézségeken; hogyan lehelhet új életet a meglévő, de nem kellően kihasznált biztonsági rendszerekbe; és miként teszi lehetővé új megoldások bevezetését és használatát. A témafelvezető előadásokat ezúttal Csinos Tamás, a Clico Hungary ügyvezető igazgatója és Budafoki Róbert, a Cydrill Software Security partnere tartja majd.


Időpont:
2019. március 27., 9:00–11:00
Helyszín:
KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

Kapcsolódó videó:

ITB Club március: Automatizált biztonság

ITB Club március: Biztonság, és ami mögötte van…