ITB Club

2020_01_nyito_870x600px.jpg
Forrás: ITB

Januári Club: GRC – amiről mindenki beszél, de senki nem tudja, mit jelent

Vannak dolgok, amelyekkel egyetlen cégvezető sem szeret igazán foglalkozni, mert elvonja az idejét és a figyelmét az igazán fontos dolgokról, például az üzletszerzésről. Ha mégis muszáj ezekre energiát fordítani, azt igyekszik a legkisebb erőfeszítéssel és a leggyorsabban letudni.

Tipikusan ilyen szokott lenne a GRC betűszóval emlegetett feladatkör, vagyis a governance, risk and compliance (irányítás, kockázat, megfelelőség) is. Ha másért nem, hát a jogszabályi előírások miatt ezekre is kell szabályzatokat írni, szabványoknak megfelelni, auditokat tartani. Sokan neki is veselkednek, mert felismerték a folyamatok és a kockázatok jelentőségét, még digitalizációs stratégiát is kidolgoztak, sőt az informatika egy részét szolgáltatásként veszik igénybe – valami mégsem működik.

A GRC-t megfelelően művelve kideríthetők a problémák és azok okai. A jól végzett, keretrendszerbe foglalt kockázatkezelés és folyamatirányítás kötelezően letudni kívánt nyűgből a hatékonyságjavítás, és így a versenyelőny megszerzésének egyik legfontosabb eszköze is lehet. Hiszen ha már foglalkozunk vele, legalább csináljuk jól!


Hogy miként? Erről is szó lesz az ITB Club következő rendezvényén, ahol Pflanzner Sándor, az ADAPTO fejlesztési vezetője és Mártha Csenge technológiai vezető kalauzolnak el bennünket az integrált kockázatkezelés nem is olyan rejtelmes világába, hogy utána meghívott vendégeinkkel együtt vitassák meg a téma további kérdéseit.

Időpont: 2020. január 14., 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.