ITB Club

2019_06_580px.jpg
Forrás: ITB

Júniusi Club: Kiszervezzem? Ne szervezzem?

IT-outsourcing – sok vállalat számára még mindig félelmetesen hangzik a kifejezés. Kiadni a kezemből az informatikát? Fizessek azért, amit eddig magunk csináltunk?

A piaci körülmények azonban egyre több esetben késztetik elgondolkodásra a döntéshozókat. A digitalizáció és az annak következtében élesedő verseny nem egyszer üzleti folyamataik alapvető átgondolását kívánják meg. Ehhez rugalmasan alkalmazkodó informatikára lenne szükség, amit viszont a szakemberhiány miatt egyedül már nem képesek kialakítani. Marad hát a külső segítség igénybe vétele, a kiszervezés – az IT-szolgáltatások piacának közel harmadát már az outsourcing teszi ki.

A fentieken kívül mi indokolja napjainkban az IT-kiszervezést? Mennyire terjedtek el itthon a hazai vállalatok életében a cloud-megoldások? Milyen mértékben függ az ágazattól vagy a mérettől, hogy ki mennyire bízik meg a külső szolgáltatókban és mennyire támaszkodik a felhőalapú szolgáltatásokra? Hol tartanak e tekintetben a kkv-k? Milyen gyakorlati kihívásokkal találkozik az a cég, amelyik belevág a kiszervezésre?


Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphat, illetve felteheti sajátját, ha eljön a következő ITB Clubra, ahol Marton László, az Invitech vállalati és kormányzati főigazgatójának felvezető előadása után szokásainknak megfelelően nyílt, interaktív vitára szeretnénk hívni önöket. Marton László beszélgetőpartnere lesz még Koczka Dániel, az MKB Bank Digitális Ügyvezető Igazgatóságának ügyvezető igazgatója és Naár Róbert, az MTA Bölcsészettudományi Kutató Központjának informatikai felelőse.

Időpont: 2019. június 4., 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

Kapcsolódó videó:

ITB Club június: Kiszervezzem? Ne szervezzem?