ITB Club

2018_04_580px.jpg
Forrás: ITB

Áprilisi Club: Építsünk smart cityt!

Az adottságokhoz igazítva! Az okos várost vagy az okos városi megoldásokat könnyebb felismerni, mint definiálni. Ahány település, annyiféle megközelítés képzelhető el. Okossá tehető a közlekedés, a parkolás, a közműszolgáltatások, a városi önkormányzat belső működése, a polgárokkal való kapcsolattartás.

Magyarországon is találunk már szép számmal példákat gyakorlatilag mindegyikre, a finanszírozási lehetőségek és a hálózati infrastruktúra gyors fejlesztése pedig újabb lehetőségek előtt nyitja meg a kaput.

Kérdés, hogy a tapasztalatok mennyire általánosíthatóak, mennyire vihetők át egyik helyről a másikra. Melyek azok a tanulságok, amelyeket mindenkinek érdemes lenne megfontolni? Hogyan segíthet ebben esetleg az állam? Mennyire érdemes követni a külföldi gyakorlatokat? Létre lehet-e hozni okos várost okos (értsd: digitálisan képzett) polgárok nélkül? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keressük a választ dr. Gál András Leventével, a Digitális Jólét Program Okos Város szakértőjével és Pukler Gáborral, az Innoplace Kft. Smart City tanácsadójával az ITB Club áprilisi rendezvényén.

Várjuk Önt is, megjelenésére feltétlenül számítunk!

Időpont: 2018. április 10., 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan. A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

Kapcsolódó videók:

ITB Club április: Építsünk smart cityt!

ITB Club április: Okos városhoz okos fejlesztések

Ilyen volt az áprilisi ITB Club