ITB Club

2020_03_nyito.jpg
Forrás: ITB

Márciusi Club: A leggyengébb láncszem?

Az információbiztonság hosszú évek óta a hálózat- és végpontvédelemről, esetleg a fejlett támadások elleni védekezésről szól. Pedig az információvédelemmel foglalkozó szakemberek elég régóta mondják, hogy a rendszerekre a legnagyobb veszélyt a felhasználók hanyagsága, nemtörődömsége vagy rosszindulata jelenti. Ezért is fontos, hogy az IT-biztonságban egyre inkább fókuszba kerüljön az ember is, mint az informatikai rendszerek felhasználója.

Nem elég kizárólag a biztonságtudatosságot erősíteni, arról is gondoskodni kell, hogy mindennapi tevékenysége során se véletlenül, se akarattal ne tudja veszélybe sodorni az IT-rendszerek biztonságát.


A márciusi ITB Clubon azt járjuk körbe, milyen veszélyeket jelentenek a nem kellőképpen menedzselt felhasználók, és hogy milyen megoldások állnak rendelkezésre a menedzselésükre. Csinos Tamásnak, a Clico magyarországi country managerének előadásában szóba kerül egyebek mellett az egyes szerepkörökhöz tartozó jogosultságok és kiváltságok, az új és távozó munkatársak azonosítása, feljogosítása és identitáskezelése és nem utolsósorban a kiemelt jogosultságokkal rendelkező felhasználó, például a rendszeradminisztrátorok tevékenységének monitorozása és menedzselése.

Időpont: 2020. március 10., 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

Kapcsolódó videó

ITB Club 2020.03.10. A biztonságtudatosság csak egy tényezője az IT-biztonsági rendszereknek.