work

48_Palencsar_Miklos_2.jpg
Forrás: ITB
TOP

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok

A toplisták mindig izgalmasak, így érthető, hogy az ITBUSINESS weboldalát felkeresők körében az idei Top 25 menedzser-rangsor helyezettjeiről szóló beszámolók voltak a legnépszerűbbek, de akadt egy kakukktojás is szeptemberben.

CIKKSLÁGEREK

#1 Top 25 – 6. helyezett: Mutasd a személyiségtípusod! Jó cím, izgalmas sztori, ráadásul előkelő helyezés egy rangsorban – össze is állt a legolvasottabb szeptemberi cikkünk sikerreceptje. Ha mindent tudni szeretne munkatársairól, akkor Palencsár Miklóshoz és csapatához érdemes fordulnia. Az ITBUSINESS idei Top 25 listáján a hatodik pozíciót megszerző szakemberről szóló írásból azt is megtudhatjuk, miért sikerült mozgalmasra az évkezdés számukra.

#2 Top 25 – 2. helyezett: Hálózatra mindenkit! Igencsak felkeltette weboldalunk olvasóinak figyelmét a Top 25-ös rangsorunk. A hazai ICT-szektor meghatározó személyiségeit bemutató rövid írások közül a Magyar Telekom vezérigazgatójáról, Christopher Mattheisenről, a lista második helyezettjéről szóló anyag lett a második legolvasottabb szeptemberben. Az írás gyors áttekintést nyújt arról is, hol tart a hálózatba kapcsolásunk.

#3 Top 25. – 8. helyezett: Kifogyhatatlan ötletek, kreativitás Ha valaki arra kíváncsi, mit tehet egy nagyvállalat azért, hogy enyhítse a hazai informatikushiányt, annak érdemes megismernie a Legyél Te is informatikus! programot, amelynek egyik képviselője Bánhegyi Zsófia. A Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója a sokat említett Top 25 listán is előkelő helyen végzett, ahogyan az őt bemutató rövid írás is a szeptemberi cikkeink rangsorában.

#4 Top 25 – 1. helyezett: A megkerülhetetlenné válás útján Növekedési pályára állította a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 4iG Csoportot Felső Gábor, aki a Top 25 szavazásunkon az első helyet szerezte meg. A legolvasottabbak között volt az őt bemutató anyag is, amelyből azt is megtudhattuk, mi a középtávú célkitűzése a tőzsdei jelenlét kapcsán.

#5 Magas szakmai színvonal, ügyfélközpontúság, saját IdM-termék Mindig is az értékteremtésben hittek az Innomatrix Services vezetői és munkatársai, és rengeteg ötlettel és energiával felvértezve, egy szakmai értékek mentén működő társaságot hoztak létre. A jelek szerint ez olvasóink figyelmét is felkeltette. A céget bemutató írásból arra is választ kaphattunk, mely területen fejlődnek a leggyorsabban.

 

FACEBOOK TOP


#1 Az üzleti pszichológiai rendszer térhódítása
Tarolt szeptemberben a Facebookon a 3B, a jelek szerint felettébb érdekli olvasóinkat az üzleti világ pszichológiai oldala is. A közösségi oldalon szeptemberben a legkedveltebbnek bizonyuló cikkből kicsit jobban is megismerhetjük a vállalkozást, illetve sikerének hátterét.

#2 Top 25 – 2. helyezett: Hálózatra mindenkit! A szeptemberi toplistánkon duplázók közé tartozik Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója is. A fokozott érdeklődés jól mutatja, hogy milyen szerepet játszik az általa irányított vállalat a hazai IKT-szektorban, no meg természetesen ő maga is.

#3 Top 25 – 8. helyezett: Kifogyhatatlan ötletek, kreativitás Erős hónapot zárt az ITBUSINESS felületein Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatóját bemutató írás nemcsak a weboldal anyagai, de a facebookos megjelenések között is igen népszerűnek bizonyult. Hiába, ha egy üzlet egyszer beindul!

#4 Top 25. – 6. helyezett: Mutasd a személyiségtípusod! Ritkán fordul elő, hogy ennyi duplázó legyen havi toplistánkon. A facebookos népszerűségi rangsorunkban negyedik cikk főszereplőjeként egy újabb ismerőst köszönthetünk, hiszen Palencsár Miklóst mutatja be az anyag. A szokatlan fejlemények hátterében természetesen a Top 25-ös lista áll.

#5 IT-problémák megoldására hangolva A Szerverház közel 15 éve szereplője a hazai IKT-piacnak. Az egyszerű kereskedelmi cégként induló vállalkozás ma már a szerverkörnyezetek kiépítésének, azok új dimenzióba helyezésének hírnöke, és az üzleti élet mellett szeptemberben a Facebookon is szép eredményt értek el.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK


#1 Felső Gábor

Ha valaki az élen végez egy toplistán, érthető, hogy felkelti a szakmabeliek érdeklődését, így nem meglepő, hogy Felső Gáborra kerestek rá a legtöbben weboldalunkon szeptemberben. A 4iG igazgatóságának elnöke első alkalommal szerepelt ranglistánkon és egyből az első helyet szerezte meg.

#2 Christopher Mattheisen

A Telekomos vezetők szinte megszállták szeptemberi toplistánkat, köszönhetően annak, hogy nagyon jól szerepeltek a Top 25-ös listán. A társaság vezérigazgatója a keresések között is előkelő helyen végzett, igaz esetében nem annyira meglepő, hogy megtalálhatjuk ebben a rangsorban is.

#3 Gulyás Péter

Harmadik lett a Top 25 rangsorunkban a Quadron idén júniusban kinevezett vezetője, így érthető, hogy felkeltette olvasóink érdeklődését is. Ha rákerestek oldalunkon, nem csak az eddigi pályafutásáról tudhattak meg részleteket, de arról is, hogy milyen területeken próbálkozik az általa irányított vállalkozás.

#4 Bánhegyi Zsófia

Hosszú Katinkát, többszörös olimpiai bajnok úszónőnket idézi Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatójának szeptemberi eredménye toplistánkon, halmozta az érmes helyeket, a róla szóló írások weboldalunkon és a Facebookon is a legnépszerűbbek között voltak, és sokan kerestek rá a nevére is site-unkon.

#5  Koleszár Szilvi

Rengeteget tett már eddig is azért, hogy a lányokkal is megkedveltesse az informatika világát, alapítója a Budapest Startup Jobsnak és társalapítója a Skoolnak. Olvasóink érdeklődését persze valószínűleg nemcsak ez keltette fel szeptemberben, hanem az is, hogy nem kis meglepetést okozva idei Top 25-ös rangsorunkban a 10. helyet szerezte meg.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK


#1 Ericsson Magyarország

Hatalmas projektbe kezdett a cég, szeptember közepén tették le a vállalat új székházának alapkövét. De nem csak emiatt lehetett érdekes olvasóink számára az Ericsson szeptemberben, a társaság alaposan kivette a részét a Kutatók Éjszakájából is, kutatás-fejlesztési központjukban több mint 70 programmal várták az érdeklődőket.

#2 Magyar Telekom

Mozgalmas szeptembert zárt a legnagyobb hazai távközlési cég, amit az is jól mutat, hogy hetente több közleményt is küldtek a sajtó képviselőinek. Többek között nyilvánosságra hozták egy KKV-k körében végzett kutatás eredményeit, melyből kiderült, hogyan használják a hazai cégek a fejlett IT-eszközöket, de beszámoltak arról is, hogyan szerepeltek a szélessávú internet fejlesztési pályázaton.

#3 ITBN

Különleges helyzetben volt az informatikai biztonsági szakma egyik meghatározó hazai eseménye, az Informatikai Biztonság Napja, hiszen egy másik nagy konferenciával egy időben rendezték. Ennek ellenére nagyon sok érdeklődővel és izgalmas előadásokkal telt a két nap, többek között az Interpol képviselőjét is meghallgathatták a résztvevők és a főszervező új könyvével is megismerkedhettek. Az esemény iránt weboldalunkon is sokan érdeklődtek.

#4 Kaspersky Lab

A biztonság a jelek szerint egyre fontosabb téma vállalati környezetben, ezt erősíti az is, hogy a Kaspersky legújabb kiberbűnözési trendekről szóló beszámolója, illetve a társaság új védelmi termékének bemutatója komoly érdeklődést váltott ki site-unkon is, így bekerültek a legkeresettebb cégek közé.

#5 Xerox Magyarország

A társaság a szeptember elején tartott tájékoztatón nem kisebb feladatra vállalkozott, mint a magyar dokumentumkezelési szektor helyzetének bemutatására. Nos, a piaci adatok alapján az első félév felemásra sikerült az ágazatban. A vállalat persze arról is beszámolt, hogy milyen változások történtek a cégnél, a két téma pedig olvasóink érdeklődését is igencsak felkeltette.