HR

education
Forrás: aislabs.com
Tűzoltás helyett strukturális változás

Így enyhülhet a munkaerőhiány az informatikai szektorban

Immár közhely, hogy több tízezer informatikus hiányzik a szektorból Magyarországon, ami nemcsak újabb cégek megtelepedését korlátozza, hanem komoly fejtörést okoz a meglévő társaságokon belül is.

Azt gondolnánk, hogy a felértékelődő ritka szaktudás következtében lubickolnak az ajánlatokban a jó programozók, de a kapacitáshiány ennél súlyosabb. Túlterheltség, bérfeszültségek, időhiány okán elhalasztott szakmai továbbképzések, és sok más tünet rongálja a szektorban jelenleg dolgozók hangulatát.

A tűzoltás helyett strukturális változást igyekszik elérni a Budapesten és Miskolcon is oktatási központtal rendelkező Codecool. A gyorstalpalókkal szemben valódi piacképes szaktudást ígérnek, 18 hónap intenzív képzés keretében. A hallgatók rendszeresen adnak számot tudásukról összetett programozási demonstrációs feladatok keretében. Ezeket júliusban is sikerrel teljesítették - a hallgatók között ugyanúgy találni tanácstalan érettségizettet és saját bevallása szerint is „büfészakos” diplomást, mint csalódott jogászt, vagy a szakmai korlátait áttörni kívánó régészt. Az első hetekben ugyan van némi lemorzsolódás, de később egymást motiválják a diákok, összedolgoznak, lelkesedésük a tanórákon túl is kitart: blogot vezetnek és maguk is segítenek az ősszel induló szemeszterekre való toborzásban.

„Noha a szakemberhiány égető, az csak látszatmegoldás, ha pár hetes kurzusok után programozónak nyilvánítanak tanácstalan fiatalokat. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a szakmát is alábecsülnénk. Higgadt, hosszútávon megoldást nyújtó megközelítést kell alkalmazni, ezért mi nem adunk alább a 18 hónapos intenzív programunkból” – mondja Boda József, a Codecool társalapítója és cégvezetője.

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a jövőre végző 50 miskolci és 60 budapesti hallgató csak csepp lesz a tengerben, ugyanakkor az ő elhelyezkedésük után ugrásszerűen nőhet meg mind a jelentkezők, mind a foglalkoztatók részéről a bizalom, így hosszú távon évi több száz képzett szakember kibocsátására nyílik lehetőség a Codecool hazai kapacitásaival. A tandíj utólag fizetendő, az első munkahelyen elért fizetésből törlesztve. A Codecool alapítói a modellt már exportálták is, elsősorban olyan országokba, ahol a magyarhoz hasonló helyzettel néznek szembe az IT-munkaerőpiacon. Így például Krakkóban szeptembertől indul a szemeszter 60 fővel, de folyamatban van a spanyolországi terjeszkedés is.