HR

oktatas
Forrás: grademiners.com
Nincs több elméleti szakember

Gyakorlati HR-képzést indít a NEXON és a Kodolányi János Főiskola

Gyakorlati képzésre fókuszál a Kodolányi János Főiskola új tanszéke, amely a piacvezető NEXON támogatásával jött létre. Olyan HR-szakembereket képeznek, akik bár friss diplomások, nem számítanak pályakezdőknek.

Ők már az ún. kooperatív képzési rendszerben tanulhatnak - ez a felsőoktatás jövője. A világ felsőoktatása az együttműködő és duális irányba mozdul el. Már nem elég az elméleti oktatás, a hallgatók elvárják a gyakorlati képzést is, amelyben az egyetemek és főiskolák partnerei azok a vállalatok, akik mindezt társadalmi felelősségvállalásnak is tekintik. Mint a NEXON, amely piacvezető a humánügyviteli szolgáltatások területén. A vállalat és a Kodolányi János Főiskola (KJF) az eddigi együttműködést – több éve folyik a „Személyügyi üzleti szervező” szakirányú továbbképzés – fűzi szorosabbra a Nexon külső tanszék megalakításával.

Szeptembertől „Emberi erőforrás” alapképzési szakra jelentkezhetnek azok, akik versenyképes tudást és diplomát szeretnének. A tantervet a főiskola és a vállalat közösen alakította ki és az oktatókat is fele-fele arányban adja. A képzés végén a KJF és a NEXON közös diplomát ad ki. Értékesebbé teszi a végzettséget, hogy a képzés a piacvezető HR-tanácsadó közreműködésével valósul meg.

Újfajta felelősségvállalás
A konstruktív részvétel az oktatásban és a munkaerőpiaci problémák hatékony kezelésének támogatása új vonal a vállalati felelősségvállalás területén. „A HR és a bérügyvitel világában rendkívül magasak a követelmények, hiszen folyamatosan változó környezetben kell naprakész és széleskörű tudással rendelkezni munkatársainknak. Mi a NEXON-nál hiszünk abban, hogy a gazdálkodó szervezetek dolga és felelőssége, hogy olyan végzettséghez és/vagy szakmához segítse hozzá az érdekelteket, amelyek versenyképesek és minél hosszabb távon használhatóak" – mondta Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezetője, címzetes főiskolai docens, a NEXON külső tanszék vezetője.

Úttörő a magyar piacon
Jelenleg a világ mintegy 70 ezer felsőoktatási intézménye közül csak alig négyezer oktat ebben a rendszerben, ám ezek az iskolák a világ legjobbjai közé tartoznak. A kooperatív felsőoktatási modell főleg a skandináv országokban és az angolszász területeken, valamint a francia elitiskolákban van jelen.

"A NEXON-nal megkezdett kooperatív együttműködési modell keretében a hallgatóink friss, naprakész tudás alapján közösen fejlesztett tananyagot kapnak, amellyel könnyebb a szakma elsajátítása. Bízom benne, hogy az oktatási területen megvalósuló együttműködést hasonlóan sikeres projektek követik majd a tudományos kutatások és pályázatok terén is” – tette hozzá Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora.