HR

uj_generacio_hr
Forrás: entrepreneur.com

A Z és az Y generáció kiválasztotta a legvonzóbb munkahelyeket

Egyetemisták, pályakezdők, valamint a Z és Y generációt jól ismerő cégek munkatársaiból álló szakmai zsűri mérlegelt és döntött, hogy melyek a fiataloknak legvonzóbb cégek Magyarországon.

Több mint 6000 szavazat alapján, a Z és az Y generáció véleményét is mérlegelve választotta meg a legjobb gyakornoki programokat kínáló, a pályakezdők számára legjobb választást jelentő cégeket a Zyntern employer branding szakértői csapata. A díjak sorsáról 25 tagú szakmai zsűri és a közönség, valamint az S. Oszkár nevű Facebook-csoport is döntött. A fiatalok a juttatások, az iroda egyetemekhez való közelsége és komfortja, a munkaidő rugalmassága, a fizetés, a karrier lehetőségek és a vállalat social media jelenléte alapján értkelték az indulókat.

Az élmezőnyben olyan vállalatok végeztek, mint a Budapest Bank, a Bosch, az EATON, a Nestlé, az Unilever vagy a Vodafone. Az S. Oszkár Facebook-csoport különdíját az Accenture kapta a Personal Hungary szakkiállításon megrendezett díjátadón.

A győztesek

Arany fokozat: Bosch, Budapest Bank, Eaton, Nestlé, Unilever, Vodafone

Bronz fokozat: Celanese, Epam, E-on, Henkel, Karrier Hungária

Ezüst fokozat: Accenture, BDO, British American Tobacco, Continental, K&H, KPMG

Közönség díj: 1.) Budapest Bank, 2.) Vodafone Magyarország, 3.) Bosch Csoport

S. Oszkár Egyetemista különdíj: Accenture

„Az Eaton 400 munkatársából 10 százalék pályakezdő, így mindenképpen meg szerettük volna méretni magunkat a versenyen. A Zyntern.com egy izgalmas, új kezdeményezés és platform, ami hasznukra válik, hiszen a passzív, régi típusú hirdetések nem működnek a mai munkaerőpiacon. Két éve vagyunk jelen a magyar piacon, és azt gondolom, hogy ennyi idő alatt kiemelkedő eredményeket értünk el, ezt bizonyítja a most elnyert arany minősítésünk is” – mondta Szende Csaba, az élen végzett Eaton ügyvezetője.

„A közönség szavazatai alapján a fiatalok számára a legfontosabb szempontok a munkaadók értékelése során a szakmai fejlődési lehetőségek, a strukturált mentor és buddy programok, valamit a rugalmasság a munka és a magánélet, illetve a munka és a -tanulmányok tengelyen. A vonzó, rövid, kollégákat és munkakörnyezetet bemutató munkáltatói videók pedig amit leginkább keresnek tájékozódás során” – mondta Barathi Tamás, a Zyntern társalapítója.