HR

INGPRO
Forrás: ITB

Ilyen volt az IT-munkaerőpiac 2017-ben

Beinduló villámképzések, de még mindig hiányzó szenior réteg. Az elvándorlás mértéke lassult, a bérek még jövőre is növekedni fognak, a munkáltatói kommunikáció szerepe pedig hatványozódik. Milyen évet zárunk és mi várható jövőre HR szempontból?

Az állandósult informatikai munkaerőhiány problémája kikerülhetetlen téma az elmúlt években. A kormányzati és magánkezdeményezések, az oktatási reformkísérletek és az újfajta villámképzések enyhítettek a problémán, sok esetben megállították annak mélyülését, de a keresleti és kínálati oldal között még mindig nagy különbség van – értékelte az évet az IThon.info információs platform.

A kínálati oldalon több dolog befolyásolta az informatikai állásokra jelentkezők számát. Egyrészt az idei esztendőben már tudatosan ismerkedett a villámképzések elvégzése utáni kezdő szakembergárdával a munkaerőpiac, másrészt kiegyenlítődni látszik a trend az el- és hazavándorlás területén, amely bővülést nem is jelent, de szerencsére a munkaerőhiány növekedését lassíthatja. A következő évi trendeknél ezeknek a folyamatoknak az erősödése várható, hosszabb távon pedig érezhető lesz az informatikai felsőoktatást választó fiatalok növekvő száma is, amely idén az IVSZ közlése szerint +10 százalékos változást mutatott.

„Az IThon.info több idei kezdeményezésében mérte fel a szakemberek munkahely választásának vagy akár a külföldről való hazatérésének motivációt, amelyek eredménye egyértelműen a világos és tiszta munkáltatói kommunikáció jelentőségét mutatja. A munkaerőpiacra frissen belépő kollégáknak és a hazatérésen gondolkozóknak is információra van szüksége a vállalatot és projekteket bemutató alapoktól kezdve az ott használt technológiákig és fejlődési lehetőségekig. Ezek az apró mozzanatok kulcsfontosságúak lehetnek a munkahely választásnál és alapvetően meghatározzák a keresleti és kínálati oldal sikeres találkozásának tényezőjét” – nyilatkozta Pulay Gellért, a portál alapítója.

A keresleti oldal bővülése az idei és a következő években is erőteljes versenyre kényszeríti a piaci szereplőket. „A legnagyobb piaci szereplők hamar felszippantják a kezdő kollégák tömegeit, emellett azonban még mindig komoly küzdelmek folynak a tapasztaltabb, szenior kollégák megszerzéséért és megtartásáért. A hazai piacon ráadásul folyamatosan jelennek meg a nemzetközi kis és nagyvállalatok is, ahol a kezdetekben folyamatos a bővülés a munkavállalók létszámában. A nemzetközi trendekkel összhangban így a bérek emelkedésében sem várható érezhető tompulás a következő esztendőben” – részletezte az információs platform vezetője.

A portál idei aktivitásai során több száz külföldön dolgozó informatikust kérdezett meg hazajövetelük feltételeiről a „Mi kéne, hogy hazagyere?” kérdőíves felmérés és mélyinterjúk során; több ezer informatikusnak adtak lehetőséget, hogy megmutassák szaktudásukat az Országos IT Megmérettetés keretein belül; most pedig az „év IT állására” várják a jelentkezőket, az éves munkájukra és környezetükre büszke szakemberektől, hogy kiderüljön, milyen érdekes és sikeres projekteken dolgoztak idén is idehaza. A meghirdetett három kategóriában még január közepéig tudnak jelentkezni maguk a szakemberek.