Menedzsment

tenisz
Forrás: Pinterest

Hazai győzelem a XV. Manager Open nyíregyházi fordulóján

A nyolc regionális tornából, valamint a budapesti döntőből álló idei Menedzser Teniszbajnokság második versenyének Nyíregyháza volt a házigazdája. Ezúttal az időjárás kegyeibe fogadta a szervezőket, ami a résztvevők számában is megmutatkozott. Nemcsak a városi helyi egyesületben játszó üzletemberek közül neveztek sokan, hanem a környékről is.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta: a Manager Open kilenc év után tért vissza a nyírségi fővárosba, hiszen 2009-ben és 2010-ben már rendeztek menedzser tornát ugyanitt. Utána azonban évekig Debrecen volt a tiszántúli régió hasonló viadalának a helyszíne.

Először a párok több csoportban – élén egy-egy kiemelt párossal – körmérkőzés formájában mérték össze erejüket. A résztvevők között, mintegy a torna társasági jellegét erősítve, egy-egy helyi apa–fia, valamint egy testvérpár is volt. Csoportgyőztesként és veretlenül került a főtáblára a gyöngyösi-nyíregyházi vegyes páros Ludányi Zoltán–Szabó Zoltán, a tavalyi pontverseny győztese, továbbá a helyi Tölgyes István–Tölgyes Tamás, Balla Gábor–Szalóki Péter, Kovács Attila–Mirgay Zsolt és Varga Attila–Szabó Dániel párosok. Egy vereséggel pedig a debreceni Ádor Zsolt–Máthé Gábor a tavalyi országos döntő ezüst érmesei, valamint a Támba Attila–Franczel Gábor és Alchibabi Nidál–Tóth István nyíregyházi vállalkozók jutottak a legjobb nyolc közé.

A következő fordulóban a Kovács–Mirgay kettős meglepetésre megverte a Ludányi párost, az elődöntőben az Ádor–Máthé duó visszavágott a csoportbeli mérkőzésen elszenvedett vereségért a Varga–Szabó párnak. A döntőben a Kovács–Mirgai páros, ha szoros mérkőzésen is, de nyert a debreceni Ádor–Máthé kettős ellen, így ők lettek a Manager Open idei második versenyének győztesei.

A főtáblára nem jutottak sem maradtak játék nélkül, mert ők vigaszverseny keretében játszottak tovább. Ennek elődöntőjében a Barna István–Horváth Zoltán pár a Poroszka Norbert–Szabó Patrik, míg a Turi Dániel–Horváth Péter a mátészalkai Erdélyi Ferenc–Halász László kettős ellenében harcolta ki a döntőbe jutást, ahol a fiatalabb Turi páros győzedelmeskedett.