Menedzsment

tenisz
Forrás: BNP Paribas

Küzdelmes mérkőzések a XV. Manager Open győri idénynyitó versenyén

A nyolc regionális tornából, valamint a budapesti döntőből álló XV. Menedzser Teniszbajnokság első idei versenyének a győri GYAC pályái adtak otthont. A soron következő regionális viadal Nyíregyházán lesz május 11-én.

Nemcsak a helyi egyesület, hanem a másik két győri klubban, az Elektromosban és a Lendületben teniszező üzletemberek közül is neveztek, de érkeztek vállalkozók és menedzserek Mosonmagyaróvárról és Budapestről is. A megnyitón Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta: a ma már a hazai tenisz életben és az üzleti világban egyaránt sajátos brandet jelentő Manager Open több száz üzletembernek nyújt évente rendszeres játék és versenyzési, továbbá networking lehetőséget.

Borkai Zsolt, a város olimpiai bajnok polgármestere, a torna fővédnöke, aki korábban több alkalommal maga is résztvevője volt a viadalnak, kiemelte: nem véletlen, hogy Győrt a sportok városának nevezik, hiszen világversenyek sora kerül évről évre itt megrendezésre. Bár nagyságrendileg ez egy más kategóriájú rendezvény, értékelik és örömmel rendezik meg immár nyolcadik éve a teniszező menedzserek régiós tornáját.

A sorsolás eredményét és a játékrendet Soós Szabolcs szakosztályvezető ismertette, aki maga is elindult a viadalon. A párok ezúttal egy összevont táblán és több csoportban mérték össze tudásukat. Az egyik csoport győztese a fővárosból érkezett Juhász István vállalkozó és Vitsek Iván, volt válogatott asztalteniszező alkotta páros lett. A második csoportban veretlenül a Soós Szabolcs–Tapolcsányi Patrik győri kettős lett az első. A harmadik csoportban viszont három páros is azonos győzelmi arányt ért el. Itt végül a Bozsoki Szilveszter–Máthé Mátyás hazai pár jobb játszma aránnyal előzte meg a másik kettőt. Végül rájátszással a Papp Károly–Rózsa Péter ugyancsak győri duó is bekerült az elődöntőbe. Az egyik ágon Soósék a Bozsoki párt, a másik oldalon a Juhász páros Rózsáékat verte meg. A döntőben sok színvonalas ütésváltás után végül is a budapesti kettős lett az idénynyitó verseny győztese.

A jól sikerült idénynyitót követően a Manager Open következő állomása május 11-én, Nyíregyházán lesz.