Menedzsment

manager_open_1
Forrás: Manager Open

Meglepetések a XV. Manager Open fehérvári állomásán

A 2019. évi Országos Menedzser Teniszbajnokság győri, majd nyíregyházi versenyét követő újabb sikeres állomás Székesfehérvár volt. Miután a szabadtéri pályák talaja a soknapi esőzések miatt még meglehetősen puha volt, és az időnként felerősödő szél is zavarta a játékosokat, nem csoda, hogy az indulók zöme inkább a fedett pályát választotta.

"A résztvevő városok számát illetően idei csúcs született: a meghirdetett kezdési időpontra egymás után érkeztek az üzletemberek Agárdról, Budapestről, Egerből, Mórról, Nyíregyházáról, Tordasról és Veszprémből. A nagyszámú részvétel is a Manager Open egyre fokozódó népszerűségét bizonyítja" – mondta Hámori Tamás alapító-versenyigazgató a megnyitó során.

A sorsolás eredményeként a párok ezúttal két kategóriában mérték össze tudásukat. A szuper kategóriában azok a menedzserek és vállalkozók kerültek, akik már évek óta rendszeresen versenyeznek, ők két csoportban küzdöttek meg a továbbjutásért. Az elsőben nagy küzdelemben többek között a László Csaba–Galambos Gábor párt is legyőzve az id. Hegyi JózsefBozsik Attila egri kettős lett a legjobb. 

A másikban (nagy meglepetésre) a fővárosból érkezett Juhász István és Vitsek Iván volt válogatott asztalteniszező alkotta páros – akik a győri tornát megnyerték – holtverseny után kiestek, innen végül a pesti menedzserpár, Hegyi József Lászka Milán, továbbá a fehérvári Takács Tibor–Rózsa Gábor kettős került az elődöntőbe. Itt Bozsik Attiláék vitától sem mentes mérkőzésen nyertek a fehérváriak ellen, míg a másik ágon szoros eredmény után Lászkáék kerültek ki nyertesen az összecsapásból.

Így a döntőben egy olyan ritka felállás jött össze, ahol az egyik oldalt az apa, id. Hegyi József, míg a másikon fia, Hegyi József nézett szembe egymással. Itt született az újabb meglepetés: a döntő győztese rövidített játszmában – elsősorban a volt élvonalbeli versenyző, Bozsik Attila nagyszerű játékával – az összességében jóval idősebb páros lett. Az amatőr kategóriában ugyancsak két csoportban kezdődtek el a küzdelmek.

A legjobb négy között Balogh Benedek–Stokinger Tamás a Vanyó Miklós–Botár Péter pár, míg a Sallay Zsolt–Molnár Miklós kettős a pesti Varga Zoltán–Tomori Tamás alkotta páros ellen győztek. A házi rangadóból színvonalas ütésváltások után a SallayMolnár duó került ki győztesen. A vigaszversenyt a nyíregyházi–fehérvári „vegyes” pár, Jakutska István–Dávid Zsolt nyerte meg.

A rendkívül jól sikerült viadal alatt több páros is feliratkozott a következő fordulóra, a június 15-i tordasi Manager Open nevezési listájára.