ITB Today

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

ITB Today 05/27: Motiválni tudni kell

HUMAN HUNGARY 2019 – DIANA

Ráhangolódásképp olvassa el a szakmai nap felvezető írásait:

Ön se maradjon le! Megjelenésére feltétlenül számítunk! regisztrációra az alábbi előadói tablóval buzdítjuk Önt.

Időpont: 2019. május 28. 9:00 - 13:00 óráig
Helyszín: Ericsson székház, Infopark (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 11.)

 

TECHNOLOGY

Öt mutató arról, miért pont a Huawei került most célkeresztbe  A Huawei Kína dinamikusan növekvő technológiai szektorának mintapéldája, elképesztő ütemben bővült az elmúlt években. Egy telefonkapcsolókat gyártó kis cégből a technológiai ipar egyik globális vezető vállalatává vált. Bár leginkább a mobiltelefonjairól ismert, számos más iparágban is jelen van, kezdve az informatikai felhőszolgáltatásoktól a mesterséges intelligenciáig. A BBC öt mutató (1. árbevétel, 2. a forgalom földrajzi megoszlása, 3. mobilpiac, 4. távközlési eszközök piaca, 5. k+f-kiadások) tekintetében vázolta fel a Huawei technológiai szektorban betöltött szerepét. 

Crowdfunding – a gyorsan fejlődő közösségi finanszírozás A fintech-forradalom természetesen a finanszírozás, a tőkegyűjtés világát is elérte. Amint elérte, sokkal egyszerűbbé tette és alaposan át is formálta azt. A kulcsfogalom a crowdfunding (CF), vagyis a közösségi finanszírozás. Pár nappal ezelőtt bejárta a hazai sajtót, hogy a GiveMyChance címen elindult Magyarország első közösségi adománygyűjtő oldala. Tény, hogy a különböző közösségi finanszírozási kezdeményezések, vagyis a crowdfunding egyre népszerűbb itthon.

Saját pénzen dolgozik a Facebook, 2020-tól fizethetünk vele Március elején egy neve elhallgatását kérő, a Facebooknál dolgozó forrás azt mesélte a New York Timesnak, hogy Zuckebergék egy 50 fős mérnöki csapattal egy titkos projekten dolgoznak. Egész pontosan arról van szó, hogy a Facebook-vezér egy olyan kriptovalutát fejleszt, amivel a Facebookon, a Messengerben és a WhatsAppban isfizetni lehetne. Azt tervezi, hogy 2020 első negyedévében nagyjából egy tucat országban elindítja a saját kriptopénzét. A leendő fizetőeszköz egyelőre a GlobalCoin nevet viseli, de azt nem tudni, ez marad-e a végleges formája.

Napvitorlát bontottak A teraszrendszerek és árnyékolástechnikai megoldások hazai piaca jelentősen bővülhet az elkövetkezendő években, tekintettel a kelet-közép Európát is érintő klimatikus változásokra, illetve az építőipari beruházások dinamikus bővülésére. Minden ország építészeti hagyományaiban felfedezhetők az adott térség éghajlatának lenyomatai, illetve a helyi természeti környezetben jelentős mennyiségben rendelkezésre álló építőalapanyagok. 


Hatékonyságpörgetés a nyerő A meglevő üzleti modellek átalakítása nem szabadon választott, hanem kötelező gyakorlat. Az együttműködő, digitális technológián alapuló, a zéró karbonkibocsátásra törekvő, a kidobás helyett újrahasznosító, a munkaerőt kiváltó, összekapcsolt folyamatokra épülő gazdasági formációk bírják csak a versenyt. A ma leghatékonyabb üzleti modellek bemutatkozására várjuk a Piac & Profit Új üzleti modellek című konferenciáján. Május 30. Budapest. Új tudást adunk az élenjáróknak!


13,6 tonna internetet lőtt az űrbe Elon Musk A SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat sikeresen Föld körüli pályára állította a Starlink nevű globális műholdas internetszolgáltatásához használandó első hatvan műholdját helyi idő szerint csütörtökön. A műholdakat egy Falcon 9-es hordozórakéta szállította, és a műholdak körülbelül egy órával az indítás után álltak alacsony Föld körüli pályára. 

Itt vannak a Huawei-botrány eddigi legnagyobb vesztesei Egymás után szakítják meg a kapcsolatot a beszállítók a Huaweijel, ami nem csak a kínai távközlési cégnek rossz, de miután a világ legnagyobb hálózati eszközgyártójáról és második legnagyobb okostelefon-gyártójáról van szó, amely az elmúlt években látványos növekedést produkált, a beszállítók is elesnek egy jó ügyféltől. Megnéztük, hogy hogy reagáltak a részvényárfolyamok az elmúlt napok eseményeire. 

Rendszámot kapnak a drónok Jövőre már nem nemzeti, hanem uniós szabályok vonatkoznak majd a drónokra, amelyeket regisztrálni kell majd a hatóságoknál és tilalmi zónákat is kijelölnek. Európa-szerte egyre több drón jelenik meg a légtérben, azért az Európai Bizottság pénteken uniós szabályokat fogadott el annak érdekében, hogy az emberek védelmét és biztonságát a levegőben és a földön is biztosítsa. A szabályok mindazokra vonatkozni fognak, akik drónokat üzemeltetnek, így a szakemberekre és a hobbiröptetőkre egyaránt alkalmazni kell majd őket.

Fintech csőd Londonban, bezár a Loot Nem sikerült eladni, nem jöttek a befektetők, a pénz pedig elfogyott. Egy neobankkal kevesebb lesz a palettán. Nem minden fintech történet ér jó véget. A startupoknak pedig közismerten a nagyobb része áll földbe, mint lesz sikeres. A Loot nevű brit, diákokat és y-generációs ügyfeleket kiszolgáló folyószámla szolgáltatás valószínűleg csatlakozik a bukottak sorához. A brit fintech előbb a Royal Bank of Scotland Groupnak akarta eladni magát, majd egy újabb finanszírozási kört akart tető alá hozni, de egyik sem jött össze.

Fintech: 14 cég kapott meghívást a K&H Bank innovációs versenyére A mindennapi pénzügyeket, például a vásárlást megkönnyítő megoldásokkal rukkoltak elő a K&H fejlesztői innovációs versenyére jelentkező startupok. A világ minden tájáról összesen 45 csapat nevezett többek között mesterséges intelligencián alapuló adatfeldolgozó alkalmazással, láthatatlan és különböző elektronikus fizetési megoldással. A K&H szakmai zsűrije a Mondriaan csapatot választotta győztesnek. 

Hiába ígérték, nem kapjuk meg júliustól öt másodpercen belül a banki utalást?Minden jel arra utal, hogy csúszhat az azonnali fizetési rendszer júliusi startja. Úgy néz ki, több idő kell a tesztelésre, hogy a rendszer élesedésekor ne legyenek fennakadások. A magyarországi banki átutalások elszámolását végző Bankközi Klíring Rendszer (BKR) üzemeltetője, az immár MNB-tulajdonban lévő GIRO Zrt. 2017-ben indította el az azonnali fizetési rendszert megvalósító projektjét. A bankoknak a felkészülés a korábbi hírek szerint milliárdokba került, hiszen nemcsak fejleszteni kell a mostani rendszerüket.


Júniusi Club: Kiszervezzem? Ne szervezzem? IT-outsourcing – sok vállalat számára még mindig félelmetesen hangzik a kifejezés. Kiadni a kezemből az informatikát? Fizessek azért, amit eddig magunk csináltunk?

Időpont: 2019. június 4., 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

 

HUMAN

A „becsontosodott” vezetési stílus már a múlté A technológia és a munkaerőpiac jelentős változásai a vezetői módszertanokra is hatással voltak, új paradigmák jelentek meg – az 1980-as évek dirigens vezetői mintája helyett a karizmatikus, de jó emberismerő és eredményesen motiváló főnökökre, példaképekre van már szükség. Az új módszertanok kombinálásával ugyan megtanulhatjuk, hogyan legyünk jó vezetők, de ikon vajon kiből válhat?

Mobilappal a „gulyás-transzformáció” ellen Az agilitás manapság már minden cégnél kötelező ismérv, de a legtöbb esetben csak a nagyvállalatok kísérleteznek vele. Hatékonysága viszont még messze van attól, amit ebből a módszertanból ki lehetne hozni. A probléma a céges emberi erőforrásban rejlik, a véletlenszerűen összegründolt csapatok nem tudnak együtt dolgozni, kommunikációs problémákkal küzdenek és „analóg” megoldásokkal operálnak, sőt a legtöbb estben még érdekellentétek is súlyosbítják az agilitás sikeres alkalmazását a vállalati kultúrákban. 

Ezek a vállalatvezetés hamis mítoszai: miben hibáznak a főnökök? Egy jó vezetőnek le kell számolnia egy sor az irányításhoz, a vezetői pozícióhoz kötődő hamis mítosszal. A menedzsment mítoszai című könyvében Stefan Stern és Cary Cooper négy tucat ilyen téves elképzelést vesz végig, megmutatva, melyik miért hibás, és hogy ezekkel szemben mi lenne a helyes, követendő gyakorlat. Nemcsak a hibákat, hanem a kivezető utakat és a lehetséges megoldásokat is vázolták a kötetükben.

Csalódott álláskeresők: miért nem engem vettek fel? Ha jön az elutasító válasz az álláshirdetésünkre, mindenféle indok nélkül, ez a kérdés biztos felmerül bennünk. Az álláskeresőket sokszor meg kell győzni arról, hogy a legtöbb esetben szinte biztos, hogy semmi baj sem volt velük, bizony a kiválasztás valamilyen szinten szubjektív műfaj is, és szerencse is kell hozzá. A pszichológusok sokszor elmondták már: tisztán racionális döntés pedig nincs. Jó lenne, ha mindig meg tudnák indokolni a munkáltatók, miért nem vették fel az adott embert, de sok esetben véletlen, szerencse, vagy más tényező okozza ezt.

Menő laptoppal kell csalogatni a fiatal munkaerőt? A munkaerőhiánnyal küzdő szektorokban már régóta megy az ötletelés, hogy milyen stratégiákkal lehetne minél több fiatalt rávenni az üres pozíciókra való jelentkezésre, leszerződtetni és megtartani a tehetségeket. Az Apple-féle mobileszközökhöz céges menedzselési szolgáltatást nyújtó Jamf végeztetett egy kutatást a Vanson Bourne piackutató intézettel, ami arra a megállapításra jutott, hogy a fiatalok esetében a biztosított munkaeszközök típusa is rengeteget nyomhat a latban a munkahely kiválasztásakor.

Az anyanyelvvel szívja magába a magyar startupot a világ A CodeBerry az online programozóképzés rögös útján hasít. A téma népszerűségét jól jelzi, hogy még termékük sem volt, de már megrendelőjük igen! A világ minden tájáról, Indonéziától Lengyelországon át Mexikóig vannak diákjai a CodeBerrynek. A közelmúltban pedig a Baconsult Inkubátor Program keretében jutottak 50 millió forinthoz, amivel tovább folytathatják a terjeszkedést. 

Legjobb dolgozóikat veszítik el a vállalatok - Nem találnak fogást a Z generációnA jelenlegi munkaerőhiányos környezetben nagy problémát jelent a vállalatok számára a magas fluktuáció, a tehetséges, Z generációs digitális tehetségek"megtalálása, megtartásuk pedig még nehezebb. Nincs egyetértés azonban a HR vezetők körében arról, hogy hogyan lehetne őket megtartani. A digitális talentum sokkal inkább mobil, mint az átlagos munkaerő, ezért megtartásához is más eszközök szükségesek, hiszen ők nyitottabbak arra, hogy akár az országot is elhagyják.

Új készségfejlesztési programot tesztel az IBS A jövő munkapiaci kihívásaira adott válaszként az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola új készségfejlesztési programot dolgozott ki UpSkill néven. Az idei tanév során kettő, a következő tanévben már hat kompetenciát fejlesztenek. Az intézmény a program idei, első évében szerzett tapasztalatai alapján alakítja ki a végleges keretrendszert, amely a várakozások szerint nagyban javítani fogja a hallgatók elhelyezkedési esélyeit.

A termelést már gépesítettük, most a szellemi munkán a sor A 21. század gazdaságában már nem a fizikai, hanem a mentális erő, a psziché a legnagyobb termelő erő, a fizikai termelésre ott vannak a gépek. A mentális produktum többszörözésére pedig a mesterséges intelligencia hivatott: napjainkban tulajdonképpen ugyanaz zajlik, mint a gépek forradalmakor. A mesterséges intelligencia része a mindennapjainknak, éppen ezért ma már vállalati szinten is olyan hálózatokban érdemes gondolkodni, amelyben az ember és a gép egymáshoz jól kapcsolódik.

Facebook menekült? Az UniCredit Bank Magyarország bejelentette, hogy otthagyja a Facebook-ot és az Instagram-ot. Az első kommentek, amibe belefutottam, arról szólnak, mekkora hülyeség ez. Miért mennek el? Mi ennek az oka? Mindenki ott van a Facebook-on, miért nem maradnak? A bank amúgy ad erre választ: Az UniCreditnél kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinkkel védett digitális csatornákon keresztül kommunikáljunk és ezeket a csatornákat folyamatosan fejlesszük. Ezen elköteleződésünket szeretnénk a felfüggesztéssel megerősíteni.