ITB Today

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

ITB Today 06/04: Cégen belüli karrierváltás

TECHNOLOGY

„A Trabantban nem működik a Tesla motor” – elhalasztották az azonnali fizetés indulását Harminc nappal az indulás előtt 2019. július 1-ről 2020. március 2-re módosította az azonnali fizetési rendszer éles indulását az MNB. Nem tudott minden hazai bank időben elkészülni, így további nyolc hónapot kapott a bankszektor a felkészülésre. Az azonnali fizetési rendszer húzza a bankrendszer modernizálását, de nagyon nehéz a benzingőzös Trabantot elektromos Teslára cserélni – vélik az iparági szakemberek. 

Egy sötét trükkre jöttek rá a kínaiak? Az USA-Kína kereskedelmi háború keretében az 5G fejlesztéseknek is sikerült egy nagy pofont adnia az amerikai elnöknek azzal, hogy a Huawei ellen kemény szankciókat vezetett be és követel az USA szövetségeseitől is komoly kockázatokra hivatkozva. Miért tenné jobban az EU, ha felülvizsgálná a kapcsolatait Kínával és miért kellene óvatosabban barátkozni az ázsiai óriással? 

Rendkívül fontos mérföldkőhöz érkezett az IOTA Az alapítvány által tervezett, Coordicide néven bemutatott protokollfejlesztés egy új, decentralizált mechanizmust kínál az IOTA hálózatának biztosítására. Ezzel a fejlesztéssel az IOTA lesz az első olyan DLT, amely a blokklánc-technológia mindhárom alapvető problémáját megoldja: a magas költségek, a skálázhatóság és a központosítás gondjait.

Folytatja az európai terjeszkedést az AliExpress Az Alibaba által működtetett AliExpress megnyitotta kapuit számos európai kereskedő előtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy az öreg kontinensen felvehesse a versenyt a szintén egyre agresszívabban terjeszkedő Amazonnal. Május elejétől a spanyol, olasz, török és orosz kereskedők is eladásra kínálhatják a portékáikat a hazánkban is egyre népszerűbb platformon. 

Új pénzt hoz létre a Facebook, már tárgyalnak az elindításáról A Facebook egy új digitális pénzes fizetési rendszer alapjait teszi le éppen, már az amerikai szabályozókkal tárgyalnak erről. A digitális pénzzel a Facebook-felhasználók egymás között pénzt küldhetnek és az interneten vásárolhatnak a tervek szerint. A CFTC (Commodity Futures Trading Commission) pénzügyi felügyelettel tárgyal a Facebook új digitális pénze elindításáról, amit a hatóság vezetője, Christopher Giancarlo is elismert a Financial Timesnak, igaz, azt is elárulta, még nagyon korai szakaszban vannak a tárgyalások.

Elindult az első kereskedelmi 5G-hálózat Angliában A BT Csoport tulajdonában lévő EE-nél múlt pénteken indult az 5G-s kereskedelmi üzem, Londonban, Cardiffban, Edinburghban, Belfastban, Birgminghamben és Manchasterben. Az év végéig az 5G-vel lefedett nagyvárosok listája 16-ra bővül majd, a hálózat kiterjed majd többek közt Liverpoolra, Sheffieldre, Glasgowra és Leedsre. A kisebb településeken csak jövőre fejleszt a legnagyobb brit mobilszolgáltató - az ígéretek szerint 2020-ban összesen 50 (kis)településen lesz 5G-s lefedettség.

Az INPUT Program újabb rangos elismerést kapott A tavalyi ENSZ Best Practice cím után újabb nemzetközi elismerésben részesült az innovatív ötletgazdák külpiacra lépését elősegítő kiemelt kormányzati projekt, az INPUT Program. A programot a délkelet-ázsiai régióban végzett tevékenységéért Malajzia egyik legnagyobb cégcsoportja díjazta.

Még nagyobbra nő a Foursquare a lokációs analitikai piacon A digitális hirdetések sikerességének mérésébe szeretne aktívabban bekapcsolódni a Foursquare a Snap birtokában lévő Placed megvásárlásával. Úgy tűnik, hogy a helyalapú szolgáltatásokkal foglalkozó cégnek bejött a vállalati analitikára kihegyezett stratégia. A Foursquare pedig a mostani vásárlást egy 150 millió dolláros befektetési körön belül oldja meg, amelynek része a terjeszkedési tervek" és a kutatás-fejlesztés támogatása - tette hozzá Jeff Glueck vezérigazgató.

A Huawei megválhat a tenger alatti távközlési kábelüzletágától A Reuters beszámolója szerint a Huawei értékesítheti a tenger alatti távközlési kábelüzletágát, a vevő pedig a Hengtong Optic-Electric Co. lehet, miután az optikai távközlési hálózati termékeket előállító társaság a sanghaji tőzsde számára jelezte, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a Huawei leányvállalatával, a Huawei Tech Investment Co-val, a Huawei Marine Systems 51 százalékos részesedésének megvásárlásáról, amit a cég készpénzzel és részvénykibocsátással fizetne ki.

A felhasználók 60%-a elnavigál a weboldalról, ha nem megfelelő tartalom jelenik meg számára Hanák Zoltán az idei Financial IT and Disruptive Technologies rendezvényén tartott előadást a pénzügyi rendszer felforgatói által is használt technológiákról. Az omnichannel” és személyre szabott tartalom megjelenítés már nem csak egy jól hangzó buzzword, hanem a hétköznapok valósága, amelyet egyre több vezető pénzintézet és pénzügyi szolgáltató használ az új ügyfelek bevonzására, illetve a meglévők megtartására. A látogatóknak minden érintkezés alkalmával minőségi ügyfélszolgáltatást kell megtapasztalniuk, hogy egy megbízható vállalat képét alkossák a szolgáltatóról.

HUMAN

A belső állásvadászat fortélyai és buktatói Az álláskeresésnek van egy méltatlanul mellőzött iránya: amikor cégen belül keresünk új pozíciót. Ez a megoldás leginkább kiszervezés vagy leépítés során kerül előtérbe, főként a nagyvállalatoknál. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy új, cégen belüli pozíció megpályázásakor? A belsős álláskeresésnek is megvannak az előnyei, hiszen az ismerős cégkultúrában már könnyen elboldogulunk, viszont hátrányt jelenthet, hogy külsős pályázókkal is meg kell méretnünk magunkat. 

Újra Heidrich Balázst nevezték ki a BGE rektorának Heidrich Balázst július 1-jével, újra öt évre nevezte ki az államfő a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) élére. A régi-új rektor az MTI-nek hozzátette: mindezek mellett a hallgatóiéletút-menedzsment rendszerének fejlesztésével, továbbá a nemzetközi akkreditációk megszerzésével kívánják biztosítani a megfelelő feltételeket a BGE hallgatói számára. Az alkalmazott kutatások folytatását lehetőség szerint üzleti partnereikkel szövetségben képzelik el. 

Ha nem mondunk hülyeségeket, fél lábbal már bent vagyunk egy munkahelyenNyelvtudás és jó természet – ha ezekkel jól állunk, akkor nem okozhat gondot egy budapesti irodai állás megszerzése. A magyar gazdaságot évek óta egyre inkább meghatározó munkaerőhiányból fakadóan hiába egyre nehezebben elérhető a képzett munkaerő, mégis a soft skillek, azaz a személyes képességek értékelődtek fel leginkább az elmúlt években.

A munkahelyi ajándékozás fortélyai A munkahelyi ajándékozás kérdése, ami éppúgy lehet kedves és szívmelengető gesztus, mint kellemetlen kötelesség mindannyiunk számára okoz némi fejtörést. Ha a munkatársadnak vennél ajándékot, olyasmit vegyél, ami számotokra jelentéssel bír, de nem túl drága, hiszen egy több ezer forintos ajándék zavarba hozhatja őt. Ebben a helyzetben egyáltalán nem is illik ilyesmit ajándékozni.

Ezeken a területeken a legnagyobb a munkaerőhiány A munkaerőhiány a versenyszférában a mérnöki tevékenységnél, az ipari ágazaton belül a fizikai munkát igénylő állásokban, a közszférában pedig az orvos, a szakápoló és a közegészségügyi szakértői pozícióban jelentkezik leginkább - derül ki a Szent István Egyetem kutatásából, amelyet a BDO Magyarország támogatott.

„Sok minden szabványosítható, de nem mindenkire jó ugyanaz a méret” A LogMeIn 1998-ban Magyarország első startup cégeivel indult, mára a világ 10 legbefolyásosabb SaaS (software-as-a-service) IT nagyvállalatává vált: négy kontinensen, közel négyezer fős csapattal dolgoznak, és folyamatosan újabb piacokat hódítanak meg. De vajon hogyan tud felkészülni egy cég egy ilyen gyors ütemű növekedésre? Hogyan küzd meg a munkaerőhiány problémájával a tech cég? És hogy fér el mindebbe a női dolgozók támogatása? Jo Dealt, a LogMeIn globális HR igazgatóját kérdeztük.

A munkavállalók bizalmát nyerik el, és bejön nekik Tévhit, hogy csak a bérversenyben adott legmagasabb licittel lehet megnyerni a munkavállalókat, az a fontos, hogy az első pillanattól érezzék, bekerültek egy rendszerbe, foglalkoznak a sorsukkal. Közel húsz éve és a munkaerőhiánnyal sújtott piacon is sikeres az a modell, amit a HSA Group képvisel, erről beszélgettünk a kelet-magyarországi HR-szolgáltató cégcsoport marketingvezetőjével.

A jövő HR-esének ma magát kell kiszorítania a munkából A HR stratégiai szerepének hiánya jelenti most a legnagyobb problémát az iparágban Horváth Ádám,a Brandfizz és Heal Edina, a Republic Group szakértői szerint. A szerdán elstartoló HR rendezvénysorozat, az Out Of The Box első állomásán az iparág jövőjét illetően mindkét szakember elmondta, rengeteg új skillre lesz szüksége a HR-eseknek. Míg Edina szerint a hallgatás lesz az egyik legfőbb feladatuk, Ádám az implementációs készség jelentőségére hívta fel a figyelmet 

Pár éve még mosolyogva figyeltük, mára a napi rutin része lett, mi az? A kezdeti félelmek ellenére sikerült lehozni a földre a felhőalapú szoftverszolgáltatásokat. Ha valaki multinál dolgozik, jó eséllyel használja már egy ideje a korábban kicsit megfoghatatlannak ítélt digitális technológiát, sok cégnél spórolnak így időt és pénzt például a HR-részlegen. Ideje is volt a repetitív, időrabló feladatok kiváltásának – sokan nem is csak a munkavállalók toborzásához, hanem ami ma talán még fontosabb, a megtartásukhoz hívják segítségül a felhőalapú megoldásokat.

„A sikeres vállalati stratégia kötelező eleme a folyamatos képzés” Egy munkavállaló már nem annyi időt tölt el egy cégnél, mint korábban: ez a legfontosabb változás. Míg régen az élethosszig tartó elköteleződés sem számított ritkának, manapság olyan szegmensekkel is találkozhatunk, jellemzően a multinacionális cégeknél, ahol maximum kétéves időszakra tervezhetnek a munkaadók egy-egy munkavállalóval. A munkaerőpiac változásai nemcsak a munkavállalókat, de a munkáltatókat is egyre nagyobb kihívások elé állítják.

Na ezért jó kollégákkal együtt futni Hogy miért érdemes sportra ösztönözni a kollégákat egy cégen belül, arról számtalan kutatást, felmérést lehet találni a neten. Legtöbben a futás mellett döntenek, klubokat alapítanak, ahol edző segítségével fel lehet készülni különböző távokra, akár versenyekre. Ez az az eset, amikor mindenki jól jár. A cég is, hisz a közös sportnak csapatépítő hatása van, jobb lesz a munkahelyi morál, megnövekszik az elköteleződés, a betegségek csökkenése miatt kevesebb ember esik ki a munkából.