ITB Today

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

ITB Today 10/01: A jelölt az új ügyfél

BusinessForum 2019 Innováció és digitalizáció – korunk legizgalmasabb és legtöbb kihívást rejtő dimenziói. A technológiai fejlődés visszafordíthatatlan és nincs alternatívája. De hogyan változik a világ? Milyen irányba fejlődik a technológia és mi jellemzi az erre reflektáló üzleti igényeket? A BusinessForum 2019 tematikája is ezt a csapásirányt követi. Legyen szó robotizációról, vállalati informatikai megoldásokról vagy az egyre inkább előtérbe kerülő S4HANA átállásról, a konferencián neves szakemberek fejtik ki véleményüket a témában.

Részletes program és regisztráció: https://itel.li/businessforum

TECHNOLOGY

Célegyenesben a Delta–Est tranzakció Október 1-jén rendkívüli közgyűlést tart a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. A közgyűlés elfogadása esetén a társaság cégneve Delta Technologies Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra módosul. (Az új cégnévre vonatkozó javaslat kidolgozása során fontos szempont volt, hogy megtartsák a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet.) Az előterjesztések értelmében a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzserét, Bártfai Zsoltot, Csontos Zoltánt, Hartmann Istvánt és Pércsi Leventét is beválaszthatják a tőzsdei társaság igazgatóságába. További két jelöltet is beválaszthatnak az igazgatóságba, Szlankó János és Hetényi László személyében.

Forradalmi hangulat van, az elitek elárulták a társadalmakat A kapitalista demokráciák feléltek rengeteg mindent, ami a jövőben hiányozni fog, ezért lehet, hogy 100 millióktól, milliárdoktól kell visszavenni civilizációs vívmányokat annak érdekében, hogy ne legyen összeomlás, és gyerekeink, unokáink is viszonylagos jólétben tudjanak felnőni - mondja Holtzer Péter. A Világbank és az IMF nyugdíjtanácsadója szerint az sem biztos, hogy 20 év múlva a mai módon ismert szabadpiaci demokráciában élnek a fejlett országok társadalmai. A jólét szempontjából további szorító tényező a hosszú demográfiai átmenet, de segíthet, ha a 100 éves kort megélő ember nem csak 60-70 éves koráig tud dolgozni.

Netes túlsúly a kártyacsalásoknál Több mint 16 800 – Magyarországon kibocsátott kártyához kötődő, fizetési forgalomhoz kapcsolódó – visszaélést azonosítottak 2019 első negyedévében, ami 14 százalékkal több az egy évvel korábbinál – derül ki a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi statisztikái­ból. A visszaélésekkel okozott kár 384,6 millió forint, ami érezhető, 5,2 százalékos csökkenés 2018 első három hónapjához képest. A kárérték csökkenése különösen biztató annak tükrében, hogy 2018 utolsó negyedéve mind a visszaélések száma, mind az értéke tekintetében kiugró számokat hozott.

A frekvencia a belépő, az innovatív szolgáltatás a siker kulcsa az 5G utáni világban Forradalmi változásokat fog hozni az 5G a telekommunikációs piacon, ami a ma ismert teljes ökoszisztémát átalakíthatja. Az 5G szolgáltatások üzleti modelljeit azonban még nem lehet pontosan látni a rengeteg bizonytalansági tényező miatt – véli Wéber Mátyás, a KPMG telekommunikációs és média tanácsadója. Wéber Mátyás előadását „Mennyit ér és mennyibe kerülhet az 5G?” címmel október 1-jén, az Internet Hungary első napján lehet meghallgatni, amiben az 5G frekvenciák európai árazási gyakorlata alapján a hazai piac számára is fontos adatok kerülnek bemutatásra.

Óriási befektetést kapott a magyar Shapr3D startup Összesen 6 millió dollár finanszírozást vont be az újabb befektetési körben a magyar Shapr3D – tudtuk meg Csanády István alapító-CEO-tól. Top európai befektetők láttak bennük fantáziát, akiknek a portfóliójában ott a Spotify, a Revolut vagy a Delivery Hero. A korábbi körökben 1,5 millió dollárnyi befektetést már kapott a kifejezetten csúcstabletekre 3D modellező szoftvert (CAD) fejlesztő budapesti cég, most igen exkluzív befektetői körtől húzott be kockázati tőkét: beszállt a San Franciscóban, Stockholmban és Berlinben aktív Creandum, valamint a szintén berlini központú Point Nine Capital.

A Fujitsu menedzselt szolgáltatói státuszt szerzett az AWS-től A felhőalapú átalakulás felgyorsításához nyújtott képességei elismeréseképpen a Fujitsu elnyerte az AWS-től a „menedzselt szolgáltató” (AWS Managed Service Provider, MSP) státuszt. Ennek birtokában a vállalat üzleti megoldások formájában értékesítheti az Amazon Web Services (AWS) felhőszolgálatásait. A gyorsabb innovációra való képesség biztosításával a Fujitsu segíteni tud a nagyvállalatoknak és a kormányzati ügyfeleknek rövid idő alatt levezényelni a digitális átalakulást.

20 éves a Wi-Fi 1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk.

Nem lehet elbújni a kínai szuperkamera elől A Fudani Egyetem, a csangcsuni Optikai Központ, és a csangcsuni műszaki egyetem által közösen készített giga-kamera képes arra, hogy egy stadionnyi emberről elképesztően részletes panorámafelvételt készítsen, majd a rendszer mögött álló AI a felvétel elemzésével azonnal képes célpontokat és tárgyakat beazonosítani, köszönhetően a kifinomult arc- és tárgyfelismerő algoritmusnak. Hogy ilyen kamerák üzembe állhatnak rövid időn belül a világ legjobban megfigyelt országában, nem kérdés, ugyanakkor a beszámolók szerint már a fejlesztőcsapaton belül is felmerültek olyan aggodalmak.

10 év alatt óriásit fordult a világ – mutatja a legértékesebb cégek toplistája Az idei második negyedéves eredmények alapján összeállított legértékesebb cégek toplistája semmi meglepőt nem mond: amerikai és kínai szoftveróriások, internetes kereskedőcégek egymás után, amik közé mutatóba fér be egy-egy ipari konglomerátum vagy bank. Csakúgy, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Tíz vagy húsz évvel ezelőtt azonban egészen más iparágakat árazott be legmagasabban a piac. 1999-ben még s gigantikus telefoncégek és hardvergyártók részvényei szárnyaltak, öt évvel később viszont már az afganisztáni és iraki háborún nagyot kaszáló olajcégek dominálták a toplistát.

Mi a baj az MVNO-kkal Magyarországon? Az MVNO-k azaz a virtuális mobilszolgáltatók (MVNO = Mobile Virtual Network Operator) piaca nagyjából 20 éve létezik a szabályozási környezet változásának köszönhetően (tevékenység körök szétválasztása). Ekkor jelentek meg először olyan vállalkozások, amelyek frekvencia jogosultságok és hálózat nélkül nyújtottak mobilszolgáltatásokat. A UPC Mobil október elsejei megszűnésével gyakorlatilag kijelenthető, hogy a magyarországi mobilpiacon tökéletes kudarc a virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) modell, miközben több európai országban virágzik a szegmens. Az okokat boncolgattuk Wéber Mátyással, a KPMG telekommunikációs és média tanácsadójával.

 

HUMAN

A jelölt az új ügyfél A fenntartható és hatékony erőforrás-szolgáltatás csak teljes mértékben elköteleződött szolgáltatók és megbízók közötti szoros együttműködésben működik – véli Schulz Péter, a Tech People ügyvezetője. A bérek dinamikus növekedése mellett az egyéni igények (mint például a flexibilitás, a vezető technológiák iránti igény, a modern és kellemes munkahelyi környezet) egyre hangsúlyosabbak. Kicsit túlozva: a jelölt mondja meg, hogy mit, hol és hogyan szeretne dolgozni. A munkáltatók számára a jelölt lett az új ügyfél.

„Ki kell lépni az emberszabású gondolkodás ketrecéből" A közelmúlt tudományos újításai, például az ember technológiai-genetikai átalakíthatósága, az egyre népszerűbb sci-fi utópiák már olyan világot vetítenek elénk, amihez nem passzol a klasszikus humanizmus emberfogalma. Határvidékre értünk, és folyamatosan közeledünk egy poszthumán, ember utáni állapothoz. A poszthumanista gondolkodók szerint a világ mai állapotában nem érvényesek többé a humanizmus hagyományos fogalmai, és az embert nem képzelhetjük a világ urának: újra kell definiálnunk magunkat és a viszonyunkat más létezőkhöz.

Tudatos nyersanyag-felhasználásra ösztönzik a diákokat Nemzetközi edukációs projektet és versenyt szervezett a V4 országok iskolái számára a Bay Zoltán Kutatóintézet, melynek döntőjét a Kutatók Éjszakáján rendezték meg Budapesten. A Nyersanyag-nagykövetek az iskolában (RM@Schools) elnevezésű nemzetközi kezdeményezés EU-s háttérrel, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet nyersanyagokkal foglalkozó tudásközpontjának (EIT Raw Materials) támogatásával indult el 2016-ban. A projekt programjában ma már 11 országból több mint 20 partner vesz részt.

Kiderült, hogy is lesz a gimnazisták külföldi nyelvtanulásával A jövő év elején már megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. A jelenleg 9. és 11. évfolyamra járó, gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló, nappali tagozatos diákok utazhatnak majd a kéthetes nyelvi kurzusra, négy - angol, német, francia és kínai - nyelvterületen. 

Miért és hogy építsünk közösséget a Facebookon? A Facebook saját bevallása szerint az utóbbi években azon dolgozik, hogy a felhasználói hírfolyamát az őket leginkább érdeklő tartalmakkal töltse meg. Ezzel indokolták a hírhedt 2018-as Facebook Zero algoritmus változásokat, amit követően sok cég tapasztalhatta, hogy üzleti Facebook oldalának elérése jelentősen csökkent. Ezzel szemben viszont a minőségi és következetes tartalmakkal operáló üzleti Facebook csoportok elérése növekedett az elmúlt 2 évben, tehát a vállalkozásoknak manapság leginkább a közösségépítésre érdemes hangsúlyt fektetniük, ha jó eredményeket szeretnének elérni a Facebookon.

Elérhette a csúcspontját a foglalkoztatás A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölte, hogy a június-augusztusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 16 ezerrel 157 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,4 százalékponttal 3,4 százalékra csökkent. A nyári hónapokban 34 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban, a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 517 ezerre, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékra nőtt.

Miért távoznak mégis a kollégák, ha egyébként normális a főnök? Nem csak itthon gond a munkatársak, különösen a jó emberek megtartása, hanem olyan nagy és valószínűleg vonzó munkáltatóknál is, mint a Facebook. Tavaly írt egy cikket a Harvard Business Review-ban a kapcsolódó vizsgálódásaikról és tapasztalataikról három HR-esük egy Wharton professzorral együttműködésben. Szinte már természetes egy efféle cégnél, hogy a Google-hez hasonlóan van egy olyan csapatuk, akik a munkatársakkal kapcsolatos adatokat elemzik (People Analytics Team). Különféle belső kutatásaikat és egyéb rendelkezésükre álló adatokat analizálva megkísérelték megjósolni, hogy a vizsgált munkavállalói populációban kik fognak 6 hónap múlva távozni vagy maradni.

Digitális mintatantermet adott át a T-Systems Magyarország Ha informatika, akkor padlórobotok, ha matematika, akkor LEGO – az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola tanulói már eddig is számos előnyét élvezhették a digitális oktatási eszközök térnyerésének. A T-Systems Magyarország támogatásával vadonatúj digitális tanterem várja a kicsiket és a nagyobbakat az új tanévtől, hogy még közelebb segítse a tanulókat a jelenkor kívánalmainak megfelelő, az egyéni képességek felismerésére és kibontakozására koncentráló oktatáshoz.

Nemzetközi médiakonferencia lesz Budapesten Az esemény a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében valósul meg, helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia, időpontja október 1-2. (kedd-szerda), témája: a média hatása a gyermekekre és fiatalokra. Az eseményre 33 hazai és nemzetközi előadó várható. Az eseménye egy plenáris ülés mellett két szekciót tartanak: Jó gyakorlatok és IKT-eszközök az oktatásban, a tanórákon: médiapedagógia, módszertan. A digitális függőség, mint a modern kor betegsége. Mit mond a WHO?

5+1 tényező, amitől jobbak leszünk a munkahelyünkön Köztudott, hogy igazán jól teljesíteni akkor tudunk egy munkahelyen, ha jól is érezzük magunkat, a feladataink izgalmasak, a közösség pedig támogató és inspiráló. A magas fizetés ma már önmagában nem elég motiváció, fontos, hogy legyen lehetőség a szakmai fejlődésre és a karriercélok megvalósítására is. Szakértők segítségével összegyűjtöttük, milyen tényezők segíthetnek minket abban, hogy fejlődni tudjunk és a személyiségünkhöz illő karrierpályát tudjuk befutni egy vállalatnál.

Borongósak az Y generáció jövőképei Mintegy 80 százalékkal nőtt a 65 és 75 év közötti munkavállalók száma 2013 és 2018 között a KSH adatai szerint. A most húszas-harmincas éveikben járó fiatalok több mint fele úgy gondolja, hogy pihenés helyett dolgoznia kell majd nyugdíjaskorában, ráadásul a mostani nyugdíjasok helyzetét is egyre küzdelmesebbnek látják – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb kutatásából. A Z generáció valamelyest optimistább, a legfrissebb KSH adatok azonban az Y generáció jövőképét támasztják alá.