Címlapon

Bányai Zsolt, IdomSoft
Bányai Zsolt, IdomSoft
Forrás: ITB
Vétek az elefántcsonttoronyban ülni!

Nem fél fejest ugrani a fejlesztésekbe

Már az egyetemi évei alatt belemerült a munka sűrűjébe: egy autógyár teljes gépjármű-adatbázisát tervezte meg. Azóta is fejleszt és vezet, ott volt az iWiW ragyogásánál, eddigi pályáján pedig olyan cégek jelentik a mérföldköveket, mint a kirowski (Isobar), a Virgo Systems vagy a LogMeIn. Bányai Zsolt, aki még diákként ugrott fejest az internet világába, november 1-től az IdomSoft szolgáltatási vezérigazgató-helyettese.

– A LinkedInes profilján láttam, hogy kedvelt egy mondatot: „A tanulás, fejlődés, változás a lételemem.” Elnézve az elmúlt húsz évét, ez Bányai Zsoltra is igaz lehet.

– Abszolút igaz. Mindig van mit tanulni és hova fejlődni. Diákmunkásként kezdtem egy kis informatikai cégnél az érettségi után, és azóta is a tanulásról szólt minden munkám, szivacsként próbáltam magamba szívni a tudást. De rendszerint eljön az informatikusok életében az a pillanat, amikor túlzottan magabiztossá válnak, és úgy érzik, a szakma csúcsán vannak. Általában ilyenkor érkezik egy-két pofon vagy olyan élethelyzet, melynek hatására ráeszmélnek arra, milyen sokat lehet még tanulni.

– Több mint tíz évig dolgozott a Virgo kötelékében. Hőskorról beszélünk.

– Vezető fejlesztőként kerültem egy olyan céghez, amelyik addig nem igazán fejlesztett internetes alkalmazásokat. Az érkezésemmel egy időben kezdődött el az iWiW fejlesztése – egy másik szobában, ahonnan kiszűrődtek a beszélgetések. Online ügynökségtől érkezve azt láttam és hallottam, hogy sok technológiai dolgot kell még helyretenni. Ezt a cégvezetés is felismerte és felkértek, hogy legyek technológiai vezető. A részese lenni mindennek tényleg nagyon izgalmas időszak volt. 2005 novemberében elindult az iWiW, és két hét múlva, amikor elmentem moziba, a fiatalok erről beszéltek körülöttem.

Bányai Zsolt

Munkahelyek: Kirowski (vezető fejlesztő), Virgo (CTO, üzemeltetési vezető, head of product development), MMOS (CTO), LogMeIn (senior director of engineering)

Főbb tapasztalatok: Java (J2EE), .NET, Node.js, Kubernetes, Oracle RAC, MySQL, PostgreSQL, AWS cloud megoldások, 1M-20M felhasználóval rendelkező rendszerek skálázása

– Hajszálpontosan egy éve került a LogMeInhez – újabb mérföldkő volt ez az egy év?

– Mindenképpen meghatározó pont volt, mert olyan környezetbe kerültem, amilyet előtte még nem tapasztaltam meg. A legnagyobb újdonságot a különböző kultúrákkal való együtt dolgozás jelentette – technológiailag és emberileg is. Nehéz meghatározni egy szervezet kultúráját. Véleményem szerint nincs olyan, hogy előre szabályokba foglaljuk, milyen lesz a vállalati kultúra, amit felépítünk. El kell fogadni, hogy minden szervezetnek megvan a saját kultúrája, és ezt lehet különböző irányokba terelgetni.

– Hogyan tudták átcsábítani az IdomSofthoz?

– A történet egyik kulcsszereplője a vállalat termékfejlesztési vezérigazgató-helyettese, Both András volt, akivel hét éve találkoztunk először egy közös projekt során. Hamar megtaláltuk a közös szakmai hangot, és most újra lehetőségünk lesz együtt dolgozni és értéket teremteni. Az egyik legvonzóbb tényezőt pedig az agilis gondolkodás jelentette az IdomSoftnál. Itt már elindult az a szemléletmód, hogy olyan termékeket készítsünk, amelyek az állampolgárok által jól és könnyen használhatók, és valóban értéket teremtenek. Egyelőre ismerkedem a szervezettel, a különböző divíziókkal; az egyik legfontosabb feladatom az üzemeltetés és a fejlesztés közötti összhang erősítése lesz. Azt gondolom, hogy akkor tudok hiteles és következetes vezető lenni, ha transzparens módon látszik, milyen koordináták szerint hozom meg a döntéseimet. A vezetésre „servant leadership”-ként gondolok, azaz azt tartom szem előtt, hogyan tud egy vezető szolgálóként részt venni a szervezet életében és segíteni a csapatokat abban, hogy minél többet hozzanak ki magukból. Nem hiszek abban, hogy a vezető elefántcsonttoronyban ül, messze az emberektől. Ott kell lennie velük, megismerni a problémáikat, és meg kell mutatnia, milyen célért dolgozunk.