Címlapon

Kaszás Zoltán, T-Systems Hungary
Kaszás Zoltán, T-Systems Hungary
Forrás: ITB
Vegyítve a régi és új tapasztalatokat

Visszatérni, de hogyan?

Június elejével egyre több helyen tér vissza az élet a normális(nak látszó) kerékvágásba. A karantén és a korlátozások mérséklése, feloldása azonban legalább annyi kérdést felvet, mint annak idején a bevezetésük tette.

„Nehéz döntésnek látszott március közepén a home office azonnali elrendelése, mert nem tudtuk kiszámolni a következményeket, nem voltunk soha ilyen helyzetben. Most viszont jól látszik, hogy az igazán kemény döntés az, hogy mikor és milyen munkarendre álljunk vissza”, hasonlítja össze a két és fél hónappal ezelőtti és a mostani állapotokat Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. A Magyar Telekom és T-Systems határozottan reagált: március 16-tól mindenki számára kötelezővé tették a távmunkát, az új irodaházat lezárták.

 

Szabályok a távmunkához

Az azóta eltelt két hónap egyik lényeges tapasztalata, hogy mindenki tud villámgyorsan cselekedni, ha szükséges. „Nem minden ügyfelünk indult ugyanarról a szintről, de mindenki óriási lépéseket tett előre a digitalizációban. Volt, ahol a hálózati összeköttetést erősítették meg, máshol az együttműködés került előtérbe és sok helyen végre a felhőt is elfogadták”, hozott néhány példát Kaszás Zoltán. Hozzátette ugyanakkor: a nagy kapkodásban néhányan mintha megfeledkeztek volna arról az alapigazságról, hogy a digitalizáció nem cél, csak eszköz. Fel kellett ismerni, hogy a céljaink ugyan megváltoztak, de a digitalizáció, mint eszköz, ezekben is sokszor a leghatékonyabb segítséget, támogatást nyújtja.

Az otthoni munkavégzés hatékony rendszere a kollégák visszajelzései alapján alakult ki a T-Systemsnél. Amikor kiderült, hogy a dolgozók 14-16 órát ülnek a gép előtt, és nem marad idejük a családjukra, bevezették a törzsidőt. A nagyobb létszámú értekezleteket 9-12, illetve 13-16 óra közé kell szervezni. Azt is előírták, hogy egy-egy online megbeszélés nem lehet hosszabb 50 percnél, hogy legyen idő egyet szusszanni a következő előtt.

 

A jövő a hibrid működésé

Most itt a visszarendeződés ideje, de alaposan át kell fontolni, hogy mit tartanak meg a múltból, és milyen új módszereket vezetnek be. Ami az újat illeti, a T-Systemsnél az a döntés született, hogy már nem térnek vissza a teljes irodai munkavégzéshez. Egyelőre a munkavállalók legalább 60 százaléka irodán kívülről fog dolgozni minden egyes pillanatban. Az egyes területeken A és B csapatokat hoznak létre, amelyek kéthetente váltják egymást az irodában, és otthon, és nem is találkozhatnak egymással. Minden második péntek kötelező jelleggel home office lesz mindenkinek – ilyenkor kerül sor az irodaépület teljes körű fertőtlenítésére. A kollégák nem ülhetnek egymás mellé vagy akár egymással szemben, a közösségi terekben kötelező lesz a maszk, és a biztonsági intézkedések sora még folytatható lenne, sorolja Kaszás Zoltán, mit tesznek meg a dolgozók biztonságáért. De ami a legfontosabb: mindez önkéntes alapon zajlik. Ha valaki tartana a munkába járástól, annak biztosítják a home office lehetőségét.

Bizonyos dolgokat viszont megtartanak a „régi - régi” és a „régi - új” működésből is. Mindenképpen visszahozzák a személyes találkozások lehetőségét, például a „Challange Accepted” kezdeményezés révén. Valaki meghirdet egy kihívást – például körbefutni a Velencei-tavat –, ahhoz pedig csatlakozhatnak mások, kialakulhat egy kisebb csapat. Az elmúlt két hónap újításai közül megmaradnak az 50 perces értekezletek és a törzsidő rendszere, és továbbra is lesznek előadások a Tudásbörzén, ahol a dolgozók egymással oszthatják meg tudásukat, legyen szó jógáról vagy a felhőtechnológia részleteiről.

A T-Systems előnye most meglévő kompetenciáiban, az informatikai biztonság kiemelt jellegében és a hatékonyságában rejlik: a megbízható technológiákat alkalmazva a vállalat saját referenciájaként tudja igazolni, hogy az „új normálisnak” nevezett, de valójában folyamatos változásra történő átállás nem lehetséges digitális megoldások nélkül, ahol már szinte kapcsolószerűen váltunk a különböző működési módozatok között.