Human

Bodnár Zsigmond, Techteamer; Balogh-Mázi Mária, DreamJo.bs
Bodnár Zsigmond, Techteamer; Balogh-Mázi Mária, DreamJo.bs
Forrás: ITB
Digitálisan felszabadított határok, virtuális kivándorlás home office-ból: átrendeződik az IT-munkaerőpiac?

A határtalan digitális kooperáció érája

A koronavírus ritkán látott helyzetbe hozta az IT-munkaerőpiacot. A fehérgalléros munkakörökben világszerte bevezetett és meghonosodott home office végérvényesen eltörölte a munkavégzés korlátait, a fizikai határokat. Ezutóbbi komoly egyensúlyvesztést okozhat a hazai piacon, aminek előszele már most érezhető. Megugró fizetésigények, fix szerződésben külföldre dolgozó fejlesztők, mindset-pálfordulás – IT-munkaerőpiaci kitekintő.

Az elmúlt hónapokban szinte alig találni publikációt, amely ne a koronavírus ilyen-olyan hatásait elemezné. Kutatások, kerekasztal-beszélgetések, viták gerincét szolgáltatja a tavaly felbukkant vírus. Nem hatásvadászat, tényleg megkerülhetetlen szereplőjévé vált az életnek, elvégre mindenre hatást gyakorol. Úgy tűnt, vannak szerencsés iparágak, amelyeket a COVID-19 nem törölt el a föld színéről munkahelyek tízezreivel együtt, de most az első szivárgást okozó repedések az eddig szerencsés szektorokban is megjelentek.

 

Szikrát kapott az IT-munkaerőpiac gyújtózsinórja

Az informatika és az arra épülő szolgáltatások, például a live stream szolgáltatások, a koronavírus első hullámát követően sem voltak veszélyben, sőt, megduplázódott, megtriplázódott bevételnövekedésektől volt hangos a piac. A hetek és hónapok múlásával aztán lassú átalakulás vette kezdetét. Az ország- és kontintenshatárok elmosódásával növekvő kereslet mutatkozott és mutatkozik a hazai fejlesztőkre a nyugati országokból, ahol az itthoni bérek másfélszeresének megkeresése egyáltalán nem elérhetetlen.

„A home office átrajzolta a piacot, ez a fajta munkavégzés pedig velünk fog maradni egyszerűen azért, mert a koronavírus teljes mindsetváltozást hozott, szerte a piacon. Saját magamon is tapasztalom ezt. Sosem voltam a home office híve, de az elmúlt fél év igazolta, hogy minden munkafolyamat tökéletesen működik otthonról is, sőt, bizonyos dolgok még hatékonyabbak is. Rájöttek erre nyugat-európai fejvadászok is, és hirtelen megsokszorozódtak a külföldi megkeresések”, számolt be tapasztalatairól Bodnár Zsigmond, a Techteamer alapítója. „Eddig elvárták, hogy jelen legyen a cégnél a fejlesztő, még akkor is, ha ez ország és ország közti költözéssel járt. Most már ez nincs így, mert teljesen mindegy, honnan dolgozunk, Európa nagy részén még az időzóna is azonos”, tette hozzá.

Nem új keletű, sőt, sok évtizedes jelenség, hogy egy fejlesztő vagy jó IT-kvalitásokkal megáldott munkavállaló külföldre dolgozik. A digitális távmunka sem új, gondoljunk az SSC-k kiszervezésére. A mostani változás az, hogy a projekt alapú vagy freelancer tevékenység helyett már fix szerződéssel is vesznek fel külföldi cégek magyar fejlesztőket úgy, hogy nem kitétel és nem elvárás a munkavégzés helyéül szolgáló országba költözés. Az új home office „világrend” bebizonyította életképességét, kezdi meg is bolygatni a piacot, elvégre az európai színtéren, fix szerződéssel, másfélszeresét is megkereshetik az IT-szakemberek úgy, hogy nem kell elhagyniuk megszokott környezetüket.

 

Fókuszban a senior fejlesztők, felkészülnek a DevOps Engineerek

„Növekedett az álláskeresők száma, és azt is tapasztaljuk, hogy a leépítések az IT-t is érintették, de véleményem szerint nem lesz nagy léptékű »IT-robbanás« a piacon. Sokkal inkább az jellemző az elmúlt időszakra, hogy minőségi csere zajlott, hiszen az elbocsátások főként nem a jól képzett munkaerőt érintették, hanem azokat, akik békeidőben ugyan megfelelnek a cégnek, de a szervezet túléléséhez nem rájuk van szükség”, osztotta meg álláspontját Balogh-Mázi Mária, a DreamJo.bs CEO-ja. „A bérek tekintetében azt látom, hogy a cégek kezdenek sokkal transzparensebbé válni, és ez a tendencia igaz az IT-ra is, a felületeiket használó, profiljukat kitöltők nyolcvan százaléka jelöli be az adott bérsávot, amennyiért szívesen dolgozna”, fűzte hozzá.

Az IT-munkaerőpiacon az állásportál CEO-jának tapasztalata szerint most a Full-Stack Developerek és a DevOps Engineerek iránt hatalmas a kereslet. Ami szintén érdekes adat, hogy a home office már nemcsak az IT elvárása, hanem komplett piacé. Jó példa erre a fintech-szektor, ahol a legtöbb irodába nemcsak hazai, de nemzetközi szinten sem járnak be. Az irodaméret csökkentése vagy teljes felszámolása itt egyáltalán nem ritka.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha a home office végérvényesen velünk marad, feloldja a fizikai határokat, és lehetővé teszi a nyugati országoknak, hogy a jól képzett IT-szakembereket saját cégeikhez toborozzák, mit tehetnek a hazai cégek? „Lehet ez ellen küzdeni, és kell is, de a bérversenyt nem tudják felvenni a hazai cégek. De azt fontos tudni, hogy ha egy fejlesztő a jelenlegi cégénél folyamatosan olyan projekteken dolgozhat, amelyek új technológiával működnek, és kihívást nyújtanak számára, akkor nem sokat nyom latban a kinti cég ajánlata, a plusz havi kétszázezer forintos fizetésemeléssel. Magyarán szólva feláldozzák a jobb fizetést az izgalmas fejlesztésért, projektért”, foglalta össze tapasztalatait Bodnár Zsigmond.

 

Külföldi kereslet, hazai kínálat

Kérdés, hogy lehet-e hosszú távon csak ilyen projektekkel foglalkozni? Az ugyanis tény, hogy a kisebb hazai cégek nem tudják felvenni mondjuk egy koppenhágai fejlesztőiroda által kínált bérrel a versenyt, így számukra az marad, hogy a csapatot, a projekteket az egyéb juttatásokat és a szervezeti kultúrát tegyék annyira vonzóvá, hogy megérje ott dolgozni. A piacon pedig bizony már meg-megjelennek a magasabb fizetési igénnyel előálló, tehetséges, senior fejlesztők, akiknél csak idő kérdése, hogy a kereslet és a kínálat mikor talál egymásra – a hazai munkaerőpiac rovására.