AnnoFuturum 2017

86_Marki_Viktoria.jpg
Forrás: ITB
Jól jár, aki informatikai pályát választ

Márki Viktória, RecruIT: Milyen a jövő IT-szakembere?

2018 informatikai szakembere nem a mémekből ismert visszahúzódó, introvertált „kocka”. Csapatban dolgozik és gondolkodik, ismeri a megrendelő üzleti igényeit, de fontos az is, hogy nyelveket beszéljen és jó kommunikációs készséggel rendelkezzen – véli Márki Viktória, a RecruIT ügyvezető igazgatója. A vállalat csak IT-s szakembereket közvetít, erre a területre specializálódtak, kapcsolatrendszerük is jelentős ebben a szektorban.

– Milyen tudást kerestek az IT-cégek 2017-ben, és mi lesz kelendő 2018-ban?

– Szoftverfejlesztési és egyéb IT-területre számtalan szakértőt kerestek és keresnek továbbra is a cégek. Az elmúlt években a PHP, a front-end fejlesztők iránt növekedett meg nálunk a kereslet, az utóbbi fél évben pedig a rendszerüzemeltetők, rendszermérnök, IT-biztonsági szakemberek iránt volt nagy kereslet. Továbbra is folyamatos a kereslet a C#/.NET, a Java és a mobilfejlesztők iránt, ebben nem változott a piac. Új területek is megerősödtek az elmúlt időszakban: egyre több devops, illetve full-stack keresésünk van. Míg korábban a cégeknek jobb hatásfokkal sikerült házon belül, önerőből abszolválniuk a toborzást, az exponenciálisan növekedő munkaerő iránti igényt mára legtöbbször külső segítséggel, IT-szakemberekre szakosodott fejvadász cégekkel oldhatják meg. Becslésünk szerint 2018-ban ez a tendencia nem változik radikálisan; cégünktől főként tapasztalt és szenior IT-szakemberek megtalálásához kérnek segítséget az említett területeken.

– A vállalatoktól azt halljuk, hogy nem is annyira a szaktudást, mint inkább a megfelelő skilleket nézik a jelölteknél. Ez mennyire igaz IT-szakemberek esetén?

– Amikor tapasztalt, szenior pozícióra keresnek IT-szakembereket, a szaktudás nagyon is fontos. A diploma megléte kevésbé hangsúlyos, a lényeg, hogy az adott területen jó szaktudása és gyakorlata legyen az adott jelöltnek. Az is igaz, hogy 2018 IT-s szakembere nem a mémekből ismert visszahúzódó, introvertált „kocka”: csapatban dolgozik, és fontos a kommunikációs készség megléte, hogy beszéljen nyelveket, ismerje a megrendelő üzleti igényeit.

– Kifejezetten csak IT-s szakembereket közvetítenek. Miért?

– RecruIT nem egy általános fejvadász cég, mi az informatikai piac kiszolgálására specializálódtunk, kapcsolatrendszerünk ebben az iparágban van meg, ami a toborzásnál kulcstényező. Az IT-t testközelből ismerjük: közös az irodánk egy szoftverfejlesztő céggel, így jobb rálátásunk adódik a piac változásaira, a technológiák fejlődésére. Ismerjük az IT-s szakembereket, tudjuk, hogyan kell kommunikálni velük, mivel kelthető fel a figyelmük egy-egy álláslehetőség kapcsán.

– A munkaerőhiánnyal küszködő piacon hogyan találják meg a keresett szakembereket?

– IT-s pozíciók esetében a direkt megkeresés, személyes ajánlás, az informális kapcsolatok, az ismeretségek segítenek felkutatni azokat, akik érdeklődnének egy-egy új kihívás iránt. Az informatikai piac másképp működik, mint a többi: ha egy szakember munka után, sörözés közben elmeséli a barátainak, hogy váltana, rövid időn belül több ajánlat is várja. Ebben a szegmensben az álláshirdetések nem, vagy kevéssé hatékonyak.

Ezen a piacon a jelöltek vannak „lépéselőnyben”, a vállalatoknak pedig gyorsan kell reagálniuk, annak érdekében, hogy megnyerjék a munkaerőt. Ez jövőre sem változik, ahogy a munkaerőhiány sem enyhül; úgy érzem, lesz munkánk bőven.