Top 25

Rékasi Tibor
Rékasi Tibor
Forrás: ITB
Új időszámítás kezdődött

Top 25 – 3. helyezett: Aki szerint a „most” a legjobb kor

Valahogy elképzelhetetlen nélküle a TOP 25. Ő az, aki mindenekelőtt abban hisz, hogy a jövő az integráció és a konnektivitás felé halad, ennek pedig nemcsak kiszolgálója, de innovatív alakítója, formálója is kíván lenni.

Az ICT-piac karizmatikus vezetőjeként 2014 óta állandó szereplője listánknak, amikor is rögtön az első helyen nyitott; dobogós helyezését valószínűleg sokan borítékolták. Igazuk is volt, hiszen például napokig vezette legolvasottabb cikkeinket az a hír, amikor idén áprilisban beszámoltunk róla, hogy Rékasi Tibor a Magyar Telekom vezérigazgatója és a társaság igazgatóságának tagja lesz júliustól (ezt is sokan borítékolták, akkor még jövőidőben), a leköszönő Christopher Mattheisent váltva. De pörgessük vissza egy kicsit az idő kerekét! A szakember a vállalat lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyetteseként számos meghatározó fejlesztés megvalósulását irányította 2017-ben: az év jelentős mérföldköve volt például, hogy elsőként vezették be a 2 Gbps sebességű vezetékes adatcsomagot, ami hozzájárult ahhoz, hogy a társaság öt százalékkal tudta növelni az ügyfélszámot az internet és a TV szegmensben egyaránt. De irányította a pénzügyileg ugyancsak sikert hozó korlátlan adatforgalmat tartalmazó csomagok és egy új mobilszolgáltatási portfólió bevezetését is – ezeknek hatására erős teljesítményt sikerült felmutatni (a korábban bejelentett publikus célkitűzéseket túlteljesítve) a bevételek és az EBITDA tekintetében is.

Karrier

– 2018– Magyar Telekom, vezérigazgató

– 2017–2018 Magyar Telekom, lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

– 2017– T-Systems Magyarország, az igazgatóság elnöke

– 2013–2017 T-Systems Magyarország, vezérigazgató

– 2012–2013 T-Systems Magyarország, értékesítési vezérigazgató-helyettes

– 2010–2013 Magyar Telekom, vezérigazgató-helyettes

– 2010–2011 T-Systems Magyarország, üzletágvezető

– 2008–2012 IQSYS, ügyvezető igazgató, kereskedelmi igazgató

– 2007–2008 Cisco Systems Magyarország, ügyvezető igazgató

 

A szakember új pozícióba kerülése után sem pihent: idén júliusban Magyarországon elsőként prezentáltak valós körülmények között működő 5G hálózatot; az országos szintű vezetékes hálózatfejlesztés és az integrált szolgáltatásokra építkezés pedig napi alap. Persze könnyű ez egy olyan helyen, ahol az első számú vezető elkötelezetten vallja, hogy a „most” a legjobb kor, amelyben élünk, ezért most kell tennünk azért, hogy mindenki bekapcsolódhasson a digitális jelenlétbe, élve annak korlátlan lehetőségeivel. Úgy legyen!