Cégbemutató

Poros Gábor,ügyvezető, ABC Data Hungary KFt. és Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding AG
Poros Gábor,ügyvezető, ABC Data Hungary KFt. és Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding AG
Forrás: ITB
Cél: a piacvezető pozíció elérése

Erősíti jelenlétét régiónkban az ALSO

2019. július 1-jén az európai piac meghatározó ICT-szolgáltatója, az ALSO megvásárolta az ABC Data regionális IT-disztribútort, amely a kelet-európai régió számos országában rendelkezett érdekeltséggel. Így az ALSO most már Európában 22 országban van jelen, köztük 13 kelet-európaiban, amely régióra a vállalat stratégiai piacként tekint. Ezzel az akvizícióval az ABC Data magyar leányvállalata is az ALSO csoport része lett.

Az ALSO üzleti célja, hogy a kelet-európai régióban 20 százalékos piaci részesedés elérésével piacvezető pozíciót érjen el. Ennek érdekében egyfelől jelentős mértékben szélesíti a beszállítói, gyártói portfólióját, és a hagyományos IT-termékek értékesítése mellett partnerei számára elérhetővé teszi a leginnovatívabb technológiákat is: felhőszolgáltatási platformját, a virtualizációs, IoT, BI/adatbányászat körébe tartozó megoldásokat vagy a 3D nyomtatási technológiákat.

Az ALSO-ról röviden

Az ALSO-t 1984-ban alapították, és mára Európa vezető ICT iparági szolgáltatójává vált. A cég az ICT-piac szállítóit és vevőit kapcsolja össze, és egy kézből biztosít számukra szolgáltatásokat az értéklánc bármely pontján. Az ALSO módszeresen terjesztette ki üzleti modelljét a hagyományos ICT disztribútortól a teljes körű ICT-szolgáltatásokat biztosító vállalattá. Az ALSO Holding AG központja Svájcban, Emmenben található, és a vállalatot a svájci tőzsdén jegyzik. A cégcsoport 22 országban van jelen leányvállalataival, és 2018-ban 9,2 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el.

 

Másrészt mind a viszonteladó, mind a beszállító partnerek is építhetnek az ALSO három fő üzleti területére, a hagyományos disztribúciós tevékenységet megtestesítő „Supply“, az infrastruktúra megoldásokat felsorakoztató „Solutions“ és a szolgáltatásként igénybe vehető informatikai „as-a-Service“ üzleti modellek együttes lehetőségeire. Az ALSO célja, hogy a partnerek üzletmenetét a piacon elérhető lehető legjobb szolgáltatásokat biztosító ügyfélkapcsolati portállal és webshoppal, a leghatékonyabb felhő piactérrel (ALSO Cloud Marketplace) és a legversenyképesebb finanszírozási, hitelbiztosítási és logisztikai szolgáltatásokkal támogassa. Az ALSO fontos erőssége a stabil, és az üzletmenetet jól támogató vállalatirányítási rendszere, melyet az új leányvállalatoknál is a rövid idő alatt be fognak vezetni.

ALSO Cloud Marketplace

Az ALSO Cloud Marketplace (ACMP), mint felhőszolgáltatási piactér, az ALSO szolgáltatási kínálatának alapját alkotja. Lehetővé teszi, hogy a viszonteladó partnerek saját ügyfeleik számára felhőszolgáltatásokat nyújtsanak a lehető leghatékonyabb és legversenyképesebb módon. Jelenleg mintegy 1600 szolgáltatás érhető el az ACMP piactéren, melyeket 9500 partner kínál ügyfeleinek, mintegy 2,3 millió munkahelyet látva el informatikai szolgáltatásokkal 105 ezer végfelhasználó ügyfélnél.

 

A felvásárlással a hazai piacon az ABC Data Hungary által az elmúlt években elért fejlődés is új lendületet kap. Az ALSO erős pénzügyi háttere, a gazdag portfólió, az ALSO kompetenciaközpontok támogatása révén a magyar leányvállalat egyedülálló módon tudja támogatni ügyfeleit versenyképes ajánlatokkal, és gyártói, beszállítói partnereivel is a legjobb értékajánlatok mentén tud közös üzletfejlesztéseken együttműködni. A helyi piacok igényeinek úgy igyekszik legjobban megfelelni, hogy megfelelő felhatalmazást és támogatást biztosít a leányvállalatainak ahhoz, hogy saját lokális üzletmenetüket önállóan vigyék és fejlesszék tovább. Ez biztosítja azt a rugalmasságot és üzleti agilitást, amely szükséges a gyors növekedéshez.