Anno/Futurum 2020

52_FL_d2020_w_0520_1.jpg
Forrás: ITB
Fekete László Innovációs Díj 2020

Az ember az innováció mögött

Nemcsak az ötlet kitalálását, hanem a megvalósítási folyamat végigvitelét is az innováció szerves részének tekinti és élvezi a „HTE Fekete László-díj” első nyertese, Nagy Gergő. Az EvoAId alapító-ügyvezetője multikörnyezetben tanulta meg, hogy mindig több lépéssel előre gondolkodjon.

Magánszemélyek kezdeményezésére alapították az év elején a Fekete Lászlóról elnevezett díjat, amellyel a hazai távközlési és informatikai vezetői közösség évtizedekig elismert szereplőjének és az ő innovációs munkásságának kívántak emléket állítani. Olyan személyek pályázhattak, akik maguk is részt vettek valamilyen infokommunikációs fejlesztés koncepciójának kialakításában vagy létrehozásában, a fejlesztés eredménye pedig eljutott a piaci hasznosítás fázisába. A díjjal egymillió forintos összeg is jár.

 

Megfelelni a képnek

„Nem a terméket vagy a szolgáltatást értékeltük, hanem az embert, az ő innovációhoz való hozzáállását, és hogy tud-e ugyanúgy példakép, követendő minta lenni, mint Fekete Laci volt”, hangsúlyozza Maradi István, a pályázatokat elbíráló zsűri vezetője. (Rajta kívül Dalos Ottó, Gombár György, Magyar Gábor és Nagy Péter vett részt az értékelésben). Öt pályázat felelt meg a kritériumoknak, és ezzel a mennyiséggel teljesen elégedettek is a kiírók: első évben ez jó eredménynek számít, és így mindegyik pályázóval személyesen is tudtak beszélni. Annak pedig külön örültek, hogy színvonala alapján bármelyik pályázat megnyerhette volna a díjat.

A zsűri a nyertessel a díjátadón: Magyar Gábor, BME; Maradi István, HTE; Nagy Gergő, EvoAId, Dalos Ottó, Cisco; Gombár György, Avaya; Nagy Péter, HTE
A zsűri a nyertessel a díjátadón: Magyar Gábor, BME; Maradi István, HTE; Nagy Gergő, EvoAId, Dalos Ottó, Cisco; Gombár György, Avaya; Nagy Péter, HTE

A kiválasztás, értékelés folyamán egyrészt személyesen is kipróbálták az innovációs termékeket, másrészt hosszú videóinterjúkat folytattak a pályázókkal. Az értékelési szempontoknak megfelelően ennek során sem az innováció tárgya állt a középpontban, hanem annak alanya, az ember, az innovátor. „Azt néztük, mennyiben felel meg a személyiségük annak a képnek, amelyet Fekete Laci emlékére és tiszteletére meg akarunk őrizni”, mondja Maradi István. A short listre két pályázó jutott be; az ő esetükben még referenciákat is megnéztek, ismerősökkel beszéltek, hogy teljesebb képet kapjanak a jelentkezőkről.

 

Mindent végiggondolt

Nagy Gergő, EvoAld, a HTE Fekete László-díj 2020-as nyertese
Nagy Gergő, EvoAld, a HTE Fekete László-díj 2020-as nyertese
Ebből az alapos értékelési folyamatból került ki győztesen Nagy Gergő, az EvoAId 38 éves alapítója és ügyvezetője. „Nemzetközi kapcsolatokból szereztem mesterdiplomát, és egy multinál helyezkedtem el Ausztriában, marketingmenedzserként. Másfél évvel később megbíztak a magyar leányvállalat ügyvezetésével, így már 27 évesen közel 50 fő munkáját irányítottam. Hat év után döntöttem úgy, hogy az önmegvalósítás útjára lépek, ezért elhatároztam, hogy saját céget alapítok az ötletem megvalósítására”, mesél magáról a nyertes.

Az ötlet az volt, hogy miként lehet a mobiltelefont segélykérésre alkalmazni olyan helyzetekben, amikor nincs lehetőség elővenni a készüléket. Ebből az ötletből született meg a „Guarding Beats” alkalmazás és megoldás. A segélyhívás aktiválásához elég háromszor megkopogtatni a telefonunkat a zsebünkön vagy a táskánkon keresztül, vagy hármat dobogni a lábunkkal, és a riasztás máris befut a szerződött távfelügyeleti szolgálathoz, akik a GPS-adatok alapján tudják, hogy hova kell segítséget küldeni. A mozdulatvezérlés pontos működéséhez a mesterséges intelligenciát is segítségül kellett hívni, hogy betanítással el tudják kerülni a mindennapi mozgások okozta téves riasztásokat.

„Tisztában voltam azzal, hogy az ötlet önmagában nem elég. Lépésről-lépésre kellett terveznem és haladnom. Először validáltam az ötletet, utána az üzleti terv szintjén is kidolgoztam a projektet; ebből kiderült, hogy a rendelkezésre álló tőke elegendő egy prototípus elkészítésére. A kézzelfogható prototípus birtokában már sikerült az első befektetőt is bevonzani, így elindulhatott a nagyobb léptékű termékfejlesztés és csapatépítés”, vázolja a folyamatot Nagy Gergő.

 

Minden fázis izgalmas

A zsűri is ezt a gondolkodásmódot értékelte Nagy Gergőnél. „Fekete Laci is ezzel a mentalitással dolgozott. Azt vallotta, hogy az innovációhoz kevés, ha valaki jó műszaki szakember. Csapatot kell szervezni és vezetni azt, befektetőket vagy támogatókat szerezni, vállalatot irányítani. Gergő mindegyik területen megállja a helyét”, mondja erről Maradi István. Értékelték azt is, hogy előre átgondolta a várható nehézségeket, és igyekezett felkészülni rájuk. Ha valamit nem tudott, utánaolvasott, megtanulta, hogy aztán tudatosan építhesse a cégét, és a vállalatvezetési feladatok széles spektrumát el tudja látni, nem pedig csak szűken a fejlesztésre koncentrál.

Más is van a tarsolyában

Nagy Gergő a Guarding Beats fejlesztése során szerzett MI-tapasztalatokat újabb megoldásokban és más ágazatokban is hasznosítja. Az APH ALARM, amely az idős és fogyatékossággal élő emberek számára kínál biztonsági és távgondozási megoldást, nemzetközi konzorciumban, az EvoAId vezetésével valósul meg. A Welding Wave pedig egy mély neurális hálózat alapú, hegesztést támogató rendszer, amely a leggyakoribb hegesztési típushibák felismerésére és osztályozására hivatott.

„Számomra az innovációs folyamat minden lépése izgalmas”, veszi át a szót Nagy Gergő. „Peter Thiel szavaival élve: ha megszokott tevékenységet végzünk, 1-ről n-re visszük előre a világot, tehát egy ismert dologból hozunk létre többet. Ha viszont újat alkotunk, akkor 0-ról 1-re jutunk. Ez a fázis sokkal egyénközpontúbb, az alapító ilyenkor mindenes pozícióban van. Utána már rendszerben kell működni, amihez csapat és tőke is kell. Én ezt a második fázist is rendkívül izgalmasnak találom, szeretem coachingolni a csapatot, és nézni, ahogy az egykori vízió mindennapi gyakorlattá válik”, mondja.

Nagy Gergő úgy véli, hogy az innovációhoz szükséges motivációt mindenkinek magában kell meglelnie. Ezzel együtt – és híven Fekete László szellemiségéhez, valamint a róla elnevezett díj jelentette felelősséghez – szívesen megosztja tapasztalatait, amennyiben eredményei inspirálhatnak másokat. „Minden erőmmel azon leszek, hogy ne csak a múlt és jelenbeli, hanem jövőbeli hozzáállásommal és eredményeimmel is érdemes legyek erre a díjra”, mondja végül.