Top25 2012

top_Papp_Istvan_420
Forrás: -

Top 25 2012: Papp István

Nagy formátumú üzletember határozott elképzelésekkel, amelyeket elegánsan, könnyeden, de kitartó elszántsággal valósított meg az elmúlt évben is.

Papp István
Papp István
A vizionárius

Ugyanakkor csendes szavú, ám beszédében meggyőző erejű, impozáns és jó kiállású ember. Ez a kiállás fizikai megjelenésén is látszik: mindene a futás, de nem veti meg a vitorlázást sem.

Tavaly ősszel nevezték ki a Microsoft Magyarország élére. Ezt annak is köszönhette, hogy nemzetközi szinten is ismert: olyan különböző kultúrájú cégek vezetőiként szerzett hasznos tapasztalatokat, mint a Cisco vagy a Magyar Telekom. Kiváló kommunikátor, gondolatait érdekesen, flottul ismerteti – szívesen szerepel is.

Jól átlátja az üzleteket, aminek multinacionális környezetben elég nagy a jelentősége. Jó emberismerő, s a redmondi cég hazai képviseletén is jó csapatot gyűjtött maga köré.

Hosszú távú stratégiában gondolkodik. Jó értelemben vett vízióit nem is engedi el. Sikerének titka, hogy elemzi a helyzeteket, eldönt egy stratégiai célt, s aztán ehhez makacsul ragaszkodik. Így sikerülhetett neki, hogy amikor tavaly visszajött regionális megbízatásából a megelőző időszak egy helyben toporgása után megállapodott a kormánnyal, s lerakta a kölcsönösen előnyös kapcsolatok alapjait. Ennek legfontosabb eleme az óriási publicitást kapott, 52 milliárdos felajánlás.

A helyzet megoldása azért sem volt könnyű, mert nehéz bejuttatni nem nyílt forráskódú szoftvert akkor, amikor minden a nyílt forráskódról szól. Ezért sokat tett azért, hogy csökkenjen az ellentét a Microsoft és a szabadszoftveres tábor között. Ehhez nem folytatott hitvitákat, hanem csak a racionális üzleti gondolkodást vette alapul, hangoztatván, minden szoftvernek megvan a maga helye és fontossága.

Summa summarum, az elmúlt esztendő eredményei elegendők voltak ahhoz, hogy idei Top 25 listánk második helyére lépjen – pedig 2011-ben még nem is szerepelt rajta.

Papp István

–– 2011– Microsoft Magyarország, ügyvezető igazgató
– 2007–2010 Magyar Telekom, vezérigazgató-helyettes, a T-Systems vezetője
– 2005–2007 Cisco Systems Magyarország, regionális igazgató
– 1996–1999 Anixter Magyarország, kereskedelmi vezető, regionális értékesítési vezető