Top25 2012

top_Feher_Peter_420
Forrás: -

Top 25 2012: Fehér Péter

Újonc a Top 25-ben, s máris az első tízben landolt.

Fehér Péter
Fehér Péter
Tanácsadó oktató

Szakmai életútját elnézve abban sikeres, hogy már fiatal korában elkezdte ügyesen ötvözni oktatói és tanácsadói képességeit, s a kezdetektől tudatosan, ambiciózusan építette fel és építi tovább munkásságát. A bevált karrierrecept szerint formálja pályáját: már az egyetemi évek alatt dolgozott egy jól ismert tanácsadó cégnek, majd hosszabb időt töltött el a Magyar Tudományos Akadémia informatikai alapítványánál.

Ismerős probléma, hogy kölyökképűként nehéz a rutinos, öreg rókák között bizonyítani, ezért választotta a tapasztalatszerzés, tevékenykedés és tanítás életciklusát, és a „gazdálkodástudományok doktora” cím megszerzése után szinte azonnal nekilátott átadni gyakorlati tapasztalatait a Corvinus Egyetem közgazdász hallgatóinak. Jól kombinált, ezért a döntéséért az Év informatikai oktatójának választották. Ha nem közgazdász, hanem informatikus lenne, akár itbridge oktatási kiadványunk menő fejének is választhatnánk.

Sikerének lényeges tényezője továbbá, hogy vezető tanácsadóként olyan kompetenciaterületeket gereblyézett össze magának, amelyek a jelen gazdasági instabilitásban kapóra jönnek a pénzintézeteknél és a vállalatoknál mint költségcsökkentő és optimalizáló tényezők. Például a folyamat- és szervezetfejlesztés, illetve határterületeik. Behúzta még az it-biztonság specializált területét, jártas az informatikai, pénzintézeti működési kockázatok kezelésében is.

Az innovációs képesség, menedzsment és technológiai tudás egyedi kombinációja az, ami a Corvinnónál betöltött pozícióját erősíti, illetve a közös szakmai szemléletmód és az etikai értékek képviselése.

Jó szakemberhez méltóan mindenhol igyekszik megfordulni, oktatói tevékenysége kiteljesítésében aktív szerepet vállal a műszaki tudományok terjesztésében, például elnökségi tag a Magyar Közgazdasági Társaság Informatikai szakosztályában, illetve tagja a Neumann János Számítástudományi Társaságnak.

 

Fehér Péter

– 2006– Corvinno Technology Transfer Center, vezető tanácsadó, partner

– 2003– Budapesti Corvinus Egyetem, oktató

– 2010–2012 Raiffeisen Bank, IT Service and Process Management Executive Consultant

– 2009-2012 Budapest Bank, IT Service Management Executive Consultant

– 2000–2006 MTA IT Alapítvány, tanácsadó