Top25 2012

top_Christopher_Mattheisen_420
Forrás: -

Top 25 2012: Christopher Mattheisen

Nem volt könnyű éve az amerikai születésű szakembernek, hiszen idegőrlő harcot kellett vívniuk a felszabaduló frekvenciákért a konkurensekkel, mint ráadásul kiderült, eggyel többel, hiszen az MPVI Mobil képében egy negyedik szolgáltató is megjelent a piacon.

Christopher Mattheisen
Christopher Mattheisen
A technokrata vezető

Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy azt a bizonyos sárga csekkes történetet is helyén kellett kezelni, és a ménkűként lecsapó telefonadó sem kevés fejtörést okozott a magentásoknak. Mindezek ellenére a Magyar Telekom Christopher Mattheisennel az élén nem torpant meg, s irdatlan tempóban folytatta a megkezdett munkálatokat. Az egyik legfontosabb eredmény – habár ez inkább a riválisokkal szemben volt presztízsértékű –, hogy minden konkurensét megelőzve, a vállalat elsőként indította el kereskedelmi forgalomban az országban 4g/lte szolgáltatását.

Az elnök-vezérigazgató korábban számos alkalommal hangoztatta, hogy komoly kieséseik vannak a vezetékes és hang alapú előfizetések folyamatos csökkenése miatt, amit kompenzálni kellett, így változtatásokra volt szükség. Vezetése alatt a cég saját csatornákat indított, s belevágott az elektromosáram- és földgáz-szolgáltatásba is. Mára a T-Home interaktív tévéjét négymillió háztartás érheti el, a magentás energiaszolgáltatás pedig országosan igényelhető, s a már említett új generációs mobilinternet is szépen terjed a fogyasztók körében. Így elmondható, hogy a cégnek ezekből az új forrásokból sikerült korrigálni a vezetékes és hang alapú előfizetések csökkenése okozta folyamatos kieséseket: a vállalat 2012-ben növelni is tudta a bevételeit a tavalyi évhez képest.

Christopher Mattheisen nemzetközi berkekben azzal is egyengeti a magyar távközlés mostanság rögös útjait, hogy a Magyar Telekom csatlakozott a meghatározó európai távközlési cégeket tömörítő ETNO kezdeményezéséhez. Idén ráadásul újabb feladatokra is koncentrálnia kell a szakembernek, hiszen nemrég megválasztották a Joint Venture Szövetség (JVSZ) elnökévé.

Christopher Mattheisen

– 2006– Magyar Telekom, vezérigazgató, az igazgatóság tagja és elnöke

– 2005–2006 Magyar Telekom, vezérigazgató-helyettes, a vezetékes szolgáltatások üzletág vezetője

– 2002–2005 Magyar Telekom, vezérigazgató-helyettes, az ügyvezető bizottság tagja, a lakossági szolgáltatások üzletág vezetője