Top25 2012

top_Jenei_Zoltan_420
Forrás: -

Top 25 2012: Jenei Zoltán

Nyugodt, megfontolt személyiség. Amit megígér, azt tartja, éppen ezért nem ígér felelőtlenül.

Jenei Zoltán
Jenei Zoltán
A konszolidátor

Józanul gondolkodik, nem kerget csillagháborús terveket – azaz tudja, mire van lehetőség és mire nincs, miért lehet kockázatot vállalni szakmai és üzleti vonatkozásban. Nagyon ad munkatársai, beosztottjai véleményére, s nem fél attól, ha valaki nála okosabbnak bizonyul – sőt, büszkélkedik az ilyen emberekkel. Ez a morális háttere annak, hogy 2012-ben felkerült toplistánkra, mégpedig a 7. helyre. Szakmai oldalon nagy szerepe volt abban, hogy az elmúlt évben a Raiffeisennél informatikai vonatkozásban rend lett a fejekben, átláthatóvá vált és egységesült az it működése. Persze, ehhez az is kellett, hogy értse az üzlet igényeit, s jó érzékkel vezesse le a szervezeti stratégiából az it-stratégiát. Csapatépítésben sem volt utolsó, hiszen ütőképes teammel vitte végbe a változásokat, s bocsájtotta a bank rendelkezésére a szükséges megoldásokat. Ezeknek a megoldásoknak a segítségével konszolidálta aztán az it-szervezetet, és stabilizálta a bank it-infrastruktúráját.

Egy olyan kényes helyen, mint a bank, örök frászban élnek az informatikusok a rendelkezésre állás megfelelő szintje és a válaszidők miatt – ráadásul olyan körülmények között, amikor ötre nőtt a napi átutalások száma. Nos, Zoltán levette ezt a frászt emberei idegeiről, ugyanis tevékenysége nyomán jelentősen nőtt a kritikus rendszerek készenléti hajlandósága, s már a válaszok sebességével sincs gond. Hibátlanul teljesül a napi öt átutalás is. A bank munkatársai annak is örülhettek, hogy az it-igazgató jóvoltából a képernyőn eléjük táruló felhasználói felület immár nem unalmas, kusza szürke massza többé, hanem vonzó, egységes interfész. Nem csoda hát, hogy mindez a hatékonyság növekedésével és a hibák csökkenésével járt.

Munkálkodása eredményeként az it elismert terület lett a felsővezetők körében. Elérte, hogy az informatikusok egyre jobban higgyenek magukban, egyre több témát kezdeményezzenek, s ezekét küzdjenek is meg.

Jenei Zoltán

– 2011– Raiffeisen Bank Hungary, CIO

– 2004– VISZ (Hungarian CIO Association), Honorary member

– 2010–2011 Kopint Datorg Zrt., Hungary, Senior Advisor

– 2008–2010 Magyar Telekom, IT Architecture and Development Director

– 2006–2007 Magyar Telekom, IT Director of T-Com

– 2000–2005 Matáv Rt., IT Director