Cégbemutató

16_4iG_merenyi_attila.jpg
Forrás: ITB
Hinni kell a csapat erejében

Mátrixszerkezettel reagálnak a piaci változásokra

Nagyszabású átalakulásba vágott bele év elején a 4iG Nyrt., és még most sem ért a végére. Az eddigi eredményekről és a még előttük álló feladatokról kérdeztük Merényi Attilát, a cégcsoport három leányvállalatának ügyvezető igazgatóját, a 4iG Nyrt. értékesítési vezérigazgató-helyettesét.

– Áprilisban még csak tervezték, májusban már be is jelentették, hogy a Banksoft Kft. beolvad az Axis Kft.-be. Hol tart most a folyamat?

– A tervek szerint haladunk, most a cégbíróságra várunk, hogy cégjogilag is megtörténjen az egyesülés; reményeink szerint erre szeptember 30-ig sor kerül. Annyiban egyszerű a folyamat, hogy mind a két leányvállalatnak a 4iG Nyrt. a 100 százalékos tulajdonosa, és szimpla beolvadás történik. Így az Axis Kft. minden szempontból jogutódja lesz a Banksoft Kft.-nek: átveszi a dolgozókat, az eszközöket, a partneri státuszok, az ügyfélszerződések pedig változtatás nélkül élnek tovább.

– Akkor miért van rá szükség?

– Ugyanúgy a hatékonyságnövelés és a meglévő erőforrások jobb kihasználása a cél, mint a mátrixszerű működés év eleji bevezetésénél. Közös szakmai terület a két cégben az üzleti intelligencia. Hasonló tudással felvértezett konzulensek és fejlesztők ülnek mind a két cégben, még ha a használt eszközökben és az ügyfelekben van is eltérés. Ha összevonjuk őket egy üzletágba, ha átjárhatóvá tesszük a területeket, akkor sokkal kisebb mértékben kell külső erőforrásokra támaszkodnunk.

De a piac felé is van pozitív üzenete a lépésnek. A Banksoft Kft. jó nevű, de viszonylag kicsi cég volt, és a kis méret bizonyos esetekben hátrányt jelentett. Egy jóval nagyobb csapat részeként ilyen aggodalmak már nem merülhetnek fel, és reményeink szerint ez újabb kapukat nyit meg előttünk.

– Szervezeteket, rendszereket viszonylag könnyű integrálni, de a dolgozók hogyan élik meg ezeket a változásokat?

– Természetes emberi reakció, hogy tartanak a változásoktól. De mindenkinek meg kell értenie, hogy nem a vezetőség szeszélyei miatt történnek a változások, hanem mert válaszolnunk kell a vetélytársak lépéseire, a piac átalakulására, az ügyfelek igényeire. A cégcsoport szintjén csak úgy tudunk reagálni a különböző hatásokra, ha kicsit rugalmasabban működünk. A mátrixszervezettel pontosan ezt valósítjuk meg. Még tanuljuk ezt a felállást, most folyik a folyamatok és a támogató rendszerek finomhangolása, de működik a rendszer.

– Ön egyszerre ügyvezetője mind a három leányvállalatnak, és értékesítési vezérigazgató-helyettese a 4iG Nyrt.-nek is. Hogyan bírja a többszörös terhelést?

– Úgy, hogy nem vagyok egyedül. A leányvállalatoknál is dolgoznak társ-ügyvezetők, mint ahogy az anyavállalat szintjén is minden vezérigazgató-helyettesnek megvan a maga feladatköre, amivel a többieket segíti. A legszorosabban Tóth Béla műszaki vezérigazgató-helyettessel dolgozom együtt, ketten visszük az üzletszerzést, az új piacok nyitását, a fejlesztések megvalósítását. De a szorosan vitt területeim mellett hírhedt vagyok arról is, hogy szeretem másba is beleütni az orromat, a cégcsoport minden területének működéséről szeretek tájékozódni és bekapcsolódni.

– A munkájának melyik részét élvezi a legjobban?

– Világéletemben az értékesítésben dolgoztam, ezért az áll a legközelebb hozzám. Tárgyaljunk, kössünk üzletet, hozzunk tető alá egy partnerséget, építsünk egy új rendszert – a lényeg, hogy szülessen valami új. De a folyamatok átszervezése, finomhangolása, a hatékonyságot javító lépések kigondolása és végrehajtása sem áll távol tőlem.