Road

Forstner Bertalan, AutSoft
Forstner Bertalan, AutSoft
Forrás: ITB
Ipar 4.0 kkv-knak

Lépjük át a digitalizáció kapuját!

Rengeteg a kiaknázatlan erőforrás a magyar gyártó kis- és közepes vállalatoknál, a digitalizáció eszközeivel 20-30 százalékos hatékonyság és profitnövekedés érhető el. A modulszerű megközelítés alacsony kockázatú befektetés számukra, ezt kínálja a Zero Point megoldás, melyet a BME-vel közösen fejlesztett ki az AutSoft. A vállalat termékfejlesztési igazgatójával Forstner Bertalannal beszélgettünk.

– Hogyan született meg a Zero Point ötlete?

– A különböző projektjeink kapcsán léptünk kapcsolatba a kis- és közepes méretű, magyar gyártó vállalatokkal, ahol visszatérő problémákat tapasztaltunk: kevesen léptek át a digitalizáció kapuján, a vállalat rejtett erőforrásait nem képesek kihasználni, hagyományos eszközökkel próbálják a profitot növelni. A területen mozgó partnereinkkel, a Mobile Solution-nel, illetve a Master Partnerrel elemezve a helyzetet ugyanakkor azt is megláttuk, hogy egyszerűen nincsenek adatok, nincs pontos kép arról, hogy miért keletkezik egy selejt, vagy milyen a dolgozók hatékonysága.

– Az AutSoft egy konzorcium keretén belül dolgozta ki a terméket.

– Igen, rendkívül jó a kapcsolatunk a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékével, ahol több hasonló jellegű kutatás folyt, rengeteg know-how halmozódott fel. Az AutSoft előtt sem ismeretlen a terület, például a MOL digitalizációs partnereként van lehetőségünk kitapasztalni és megismerni a digitalizáció kihívásait, de sok hazai kkv-hoz kimentünk és beszélgettünk a gyártást érintő problémákról – a legfájóbb pontokat igyekeztünk orvosolni megoldásunkkal.

– A modullistában szerepel egy alaprendszer, mely egy-két adatot olvas ki a gyártósorról, ez a mennyiség kevésnek tűnik a hatékonyság növeléséhez.

– Pedig nagyon sokat tud segíteni egyetlen adat is a gyártó vállalatoknak. Rengeteg kkv például azt sem látja, hány termék gördült le a futószalagról. Már egy számossági adat kinyerésével és megjelenítésével jobban tudhatják a vezetők, mennyit termelnek, tudnak tervezni. Vagy vegyük a saját fejlesztésű gépi látás modult, amelyet a minőségbiztosítás terén, a selejtazonosításhoz használhatnak a cégek. Nemcsak jelzi, hogy selejtes a termék, hanem kategorizálja is őket a hiba jellege szerint, például javítható vagy teljesen kidobandó darabokra. A trendekre is rávilágít, egyszerűen megtudhatjuk, hogy igényel-e karbantartást a gyártósor vagy sem.

– Gondolom, a modulok bevezetése alacsony befektetést igényel.

– Igen, úgy állítottuk össze megoldásunkat, hogy apránként, kis lépésekben is bevezethető legyen. Ha van a vállalatnál egy újdonságokra nyitott vezető, aki alacsony kockázattal kipróbálná, milyen a digitalizáció útjára lépni, akkor most megadatik neki ez a lehetőség. Abban reménykedünk, hogy minél több hazai kkv él ezzel a lehetőséggel, hiszen akkor a 20-30 százalékos növekedés már makrogazdasági szinten is láthatóvá válik.

– Hol tart most a projekt?

– A legfontosabb termékmodulok összeálltak, a pilot projektek szakaszában vagyunk több partnernél is, nagyon pozitív visszajelzésekkel. Az alaprendszer mellett a selejtazonosítás, a nyersanyagok kezelését végző modul, a munkatársak azonosítása, üzemcsarnok környezetet monitorozó modul, statisztikai, illetve távhozzáférési modulok tesztelése folyik.


 

Projekt kód: 2017-1.3.1-VKE-2017-00015

Projekt cím: Ipari folyamatok virtuális valóság alapú vizualizálása és hatékony beavatkozás támogatása hordozható eszközökről

A fejlesztés a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósult meg. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 599 392 498 Ft támogatással járul hozzá a fejlesztéshez, melynek összköltsége 690670167 Ft. A projekt kedvezményezettek: AutSoft Zrt. (mint konzorciumvezető), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (konzorciumi tag).