Road

31_e-learning.jpg
Forrás: ITB
Megérné felpörgetni a felnőttképzést

Újabb területeket hódíthat meg az e-learning

Magyarországon 250-500 ezer aktív korú embert kellene bevonni a felnőttképzésbe az IVSZ elemzése szerint. Egy ilyen program a gazdaság újraindítását is segítené. A cégeknek nagyon megéri a munkatársaik oktatására, fejlesztésére költeni, az EDSmart becslése szerint éves szinten minden egyes, erre fordított dollár 30 dolláros növekedést hoz a termelékenységben.

A múlt évben világszerte már 370 milliárd dollárt költöttek a vállalatok munkatársaik képzésére és fejlesztésére a TrainingIndustry.com összesítése szerint és ha nem is látványos mértékben, de az elmúlt években folyamatosan bővült az erre szánt összeg. Azt természetesen még nem lehet felbecsülni, hogy idén hogyan alakulnak majd az ilyen jellegű kiadások, az viszont egyértelmű, hogy óriási az igény az olyan képzésekre, amelyek a koronavírus-járvány utáni világban segítik az egyének elhelyezkedését, illetve a cégeket a gazdasági nehézségek és az új piaci körülmények kezelésében.

Ha azt nem is lehet tudni, hogy mennyit költenek idén képzésekre és munkavállalóik fejlesztésére a társaságok, az egyértelmű, hogy ezek az oktatások teljesen átalakulnak, és a korábbinál lényegesen nagyobb szerepet kap majd az e-learning. Ez a megoldás egyébként már a COVID-19 járvány előtt is népszerű volt a cégek körében – egy előrejelzés szerint idén a nyugat-európai és amerikai vállalatok 98 százaléka él ezzel a lehetőséggel –, azonban a mostani krízis hatására még azokon a területeken is előtérbe kerül, ahol korábban nem volt igazán jelentős – mint például Magyarországon.

 

500 milliárdos akció

Azt, hogy a vállalati képzések digitalizálása mennyire fontossá vált az üzleti szektor számára, jól mutatja a TrainingIndustry.com egy másik, a múlt évben végzett felmérése, melyből kiderült, hogy a megkérdezettek ötöde tervezett beruházást különböző oktatási technológiákba. Az EDSmart elemzése pedig kitűnően érzékelteti, hogy miért éri meg a vállalatoknak erre költeniük: becslésük szerint minden egyes, e-learningre költött dollár 30 dollárnyi növekedést hoz a termelékenységben, ennek fényében pedig nem meglepő, hogy a módszert alkalmazó társaságok 72 százaléka szerint ez a döntésük egyértelműen versenyelőnyt jelent számukra. A Boston Consulting Group (BCG) tavaly novemberben nyilvánosságra hozott „Decoding Global Talent” felmérése szerint ráadásul a munkavállalókban megvan a hajlandóság az új ismeretek elsajátítására, a megkérdezettek 67 százaléka jelezte, hogy nyitott arra, hogy új szakmát sajátítson el, további 29 százalék pedig akkor tenne így, ha nem lenne más lehetősége az elhelyezkedésre.

A mostani helyzetben pedig biztos, hogy világszerte és Magyarországon is óriási igény lesz majd az új tudás megszerzésére. Az IVSZ oktatási munkacsoportja által készített elemzés szerint a digitális platformon megvalósuló felnőttképzési programok kulcsszerepet játszhatnak a gazdaság újraindításában is. A szakértői becslés szerint legalább 250-500 ezer aktív korú ember képzésére lenne szükség, aminek akár 500 milliárd forintos költsége is lehet. Ez ugyan óriási összeg, azonban ennek mintegy fele már rendelkezésre áll a GINOP források között, a fennmaradó részt pedig a szakértők szerint a gazdaságvédelmi alap terhére lehetne biztosítani.