Road

Hajmási Gergely, Servergarden
Hajmási Gergely, Servergarden
Forrás: ITB
Pár kattintásra van csak a felhőszolgáltatások új generációja

Világszínvonalú megoldást dolgozott ki a Servergarden

Az ügyféligények maximális figyelembevételével és csúcstechnológia bevetésével alkotta meg innovatív felhőszolgáltatását, a MasterCloudot, a Servergarden Kft. Az új megoldás elképesztő számítási kapacitást, rendkívüli gyorsaságot és rugalmasságot kínál a felhasználóknak.

Mindössze pár kattintás, néhány perc és bármelyik vállalkozás olyan világszínvonalú felhőszolgáltatást vehet igénybe egy magyar informatikai cég fejlesztésének köszönhetően, ami tökéletesen illeszkedik az aktuális igényeihez. Mindezek mellett pedig gazdaságosan, kedvező áron üzemeltethető. A Servergarden Kft. által kidolgozott MasterCloud szolgáltatás ideális kombinációja a magas szintű technológiai tartalomnak és az ügyféligényekhez való alkalmazkodásnak. A megoldás műszaki alapjait egy olyan csapat rakta össze, melynek tagjai 10-15 éve dolgoznak a hoszting piacon, részt vettek adatközpontok kiépítésében, illetve nagyon magas szintű rendszergazdai és hálózati-mérnöki ismeretekkel rendelkeznek. A szolgáltatás infrastrukturális hátterét a Docler Holding adatközpontja biztosítja. A 10 éve épült létesítmény a legnagyobb teljesítménysűrűségű adatközpont Magyarországon. Rack szekrényenként 10 kilowattos teljesítménysűrűséget tudnak kiszolgálni, ami a piaci átlag több mint duplája. Trópusi üzemre tervezett klimatizálás, két, külön elven működő szünetmentes táp, nagy teljesítményű dízelaggregátor biztosítja a hátteret a 99,999 százalékos rendelkezésre álláshoz, míg a nagy sebességű hálózati hozzáférést a BIX-hez és nagy nemzetközi szolgáltatókhoz való közvetlen kapcsolat garantálja.

 

Csúcstechnológia és kedvező ár/érték arány

A MasterCloud szolgáltatás keretében igazi csúcstechnológia áll rendelkezésére az ügyfeleknek, amit az éppen aktuális igényeiknek megfelelően szabadon konfigurálhatnak. A szerverekben az Intel XEON Scalable GOLD processzorai dolgoznak, a nagy magszám mellett magas órajelet is kínálva. A memória 16 és 192 GB RAM között változtatható, az NVMe SSD tárhely pedig a klasszikus SSD tárolók írás-olvasási sebességének többszörösét hozza, különleges architektúrájának, és 100 Gbit/s-os hálózati sebességének köszönhetően pedig lényegében leállásmentes működés érhető el, 99,99 százalékos rendelkezésre állással. Ezen tényezőknek köszönhetően a MasterCloud olyan gyors kiszolgálást tesz lehetővé, ami jóval a piaci átlag fölött van és kategóriájában egyedülálló – számolt be a megoldás műszaki előnyeiről Hajmási Gergely, a Servergarden Kft. üzletfejlesztési és kereskedelmi vezetője.

Attól sem kell tartani, hogy ez a látványos teljesítmény és a csúcstechnológia csak a nagyvállalatok kiváltsága. A Servergarden ugyanis kedvező ár/érték arányú és rendkívül rugalmasan alakítható konstrukciót dolgozott ki, ami a társaság közelmúltban megújult honlapján lényegében néhány kattintással megrendelhető, igény szerint pedig 15 napig ingyen kipróbálható. A bérelt erőforrás pool-ban tetszőleges darabszámban, és konfigurációban hozhatóak létre és menedzselhetőek a virtuális szerverek, valamint online beállítható minden műszaki paraméter, a processzormagok számától kezdve a memória és a tárhely méretéig, illetve megadható, hogy milyen fizetési konstrukciót – havi, féléves, éves – választ valaki, és azonnal látszik az is, hogy az adott feltételek mellett milyen díjjal lehet számolni. Az ÁSZF elfogadásával megtörténik a szerződéskötés, e-mailben érkezik a visszaigazolás az ügyfélhez, majd a díjbekérő és a fizetést követően már meg is kapja az azonosítókat, amikkel hozzáférhet a szolgáltatáshoz. Ha változnak az igények, akkor ugyanilyen rugalmasan, tág határok között módosíthatók az erőforrás paraméterek.


A MasterCloud havi díja 19 990 forinttól indul és speciális lehetőségei miatt ideális háttérszolgáltatás lehet nagy webshopok, adatbázisok, fizetési rendszerek, fejlesztői teszt környezek kialakításához.