Cégvilág

targyalas_meeting_szerzodes_projekt
Forrás: Simplilearn

19 milliárdos informatikai projekt beszállítója a 4IG

A BKV informatikai rendszerének hosszú távú üzemeltetésében vesz részt a 4iG, a Sys IT Services nevesített alvállalkozójaként. A magyar IT-nagyvállalat 5+5 évre nyújt szolgáltatásokat a közlekedési társaságnak másik alvállalkozóval, a T-Systems Magyarországgal közösen. Az első öt évre szóló megbízás keretösszege meghaladja a 19 milliárd forintot.

A BKV által kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Sys IT Services nyerte el fővállalkozóként. A 2019. július 1-jén aláírt szerződés értelmében a fővállalkozó az általa megnevezett alvállalkozókkal közösen 5+5 évig működteti és fejleszti a budapesti közösségi közlekedés üzemeltetését végző BKV informatikai rendszerét. A szerződéses keretösszeg nettó 3 milliárd 808 millió forint évente, így az első öt évben a szolgáltatási díj teljes keretösszege meghaladja a nettó 19 milliárd forintot.

A Sys IT Services két alvállalkozót nevesített ajánlatában, a 4iG-t és a T-Systems Magyarországot. A megállapodás értelmében a 4iG az informatika több területén nyújt menedzselt üzemeltetési szolgáltatásokat a BKV-nak. Az ilyen, a teljes IT-életciklusra kiterjedő szolgáltatások biztosítása az informatikai nagyvállalat hagyományos erőssége.