Cégvilág

tavazon_TC_e.jpg
Forrás: TrustChain

207 millió forint online szerződéskötési platformra

Újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems távoli felek közötti szerződéskötési platformja. Februárban indul a valós idejű ügyfél-azonosítás – magyar nyelven.

A TrustChain online platformon vállalkozók, cégek, egyéb üzleti szereplők egymás között hoznak létre, egyeztetnek és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, jogilag biztonságos módon. Olyan, a mindennapi működést jelentősen lassító adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá, mint például a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása.

A platformot 2020. március 1-jétől magyar és cseh cégek mellett újabb 23 európai ország állampolgárai is használhatják. (KOnkrétan: Albánia, Ausztria, Bulgária, Kanada, Ciprus, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Izrael, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság.)

Vándor András és Romhány Gergely, a TrustChain Systems alapítói
Vándor András és Romhány Gergely, a TrustChain Systems alapítói
A befektetést a KKV-knak szóló funkciók továbbfejlesztésére, piaci terjeszkedésre és nem utolsósorban új munkatársak felvételére fordítják. Romhány Gergely, a TrustChain Systems ügyvezetője azzal számol, hogy a terjeszkedéshez a meglévő szolgáltatások bővítésére is szükség van, például a minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak kibocsátásakor az ideális felhasználói élmény eléréséhez elengedhetetlen az adott anyanyelven elérhető távoli ügyfél-azonosítási szolgáltatás.

A TrustChain platformon használható minősített elektronikus aláírások magyar nyelven történő megszerzéséhez egyedi infrastruktúrát kellett felépíteniük, ezt követően kapták meg az Evrotrust Technologies AD-tól, mint minősített bizalmi szolgáltatótól, a helyi azonosítási ügynöki engedélyt.

A cégbe elsőként, 2017 júliusában a Startup Campus Inkubator fektetett 53 millió forintot, másodikként pedig a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő, akkor 149, most 207 millió forintot. (Így a teljes befektetés 409 MFt.) A rendszeren keresztül 2019 októbere óta csaknem 300 szerződést írtak már alá.