Cégvilág

robotizacio_robotok
Forrás: cigen.com.au

400 ezer eurós tőkeinjekció robotizált folyamatautomatizálásra

Az Európai Bizottság „Horizon 2020” keretprogramja keretében a szoftverrobotok új generációjának kifejlesztéséhez biztosított 1,6 millió eurós keretet egészíti most ki a PortfoLion és a hubraum 400 ezer eurós (közel 130 millió forintos) befektetése a CloudStorm részére. A tőkeinjekciónak köszönhetően a robotizált folyamatautomatizálással foglalkozó startup cég új piacok felé nyithat, és felkészítheti a vállalatot a globális növekedésre.

A vállalati szintű szoftverintegrációnak és az egyedi folyamatfelderítési módszernek köszönhetően a CloudStorm az első olyan RPA-szolgáltató (Robotic Process Automation), amely mérettől függetlenül minden vállalat számára elérhetővé teszi a „robotokat, mint szolgáltatást”. A cég alapítói elkötelezettek egy úgynevezett Automated Office, azaz automatizált iroda létrehozásában, ahol az emberi munkaerő a hozzáadott értéket teremtő feladatokra koncentrálhat, miközben a szoftverrobotok végzik a manuális feladatokat.

A legtöbb vállalati szoftver eléggé merev és nehezen használható. Naponta több millió munkavállaló unalmas és ismétlődő feladatokkal tölti a munkaidejét, mert hiányzik a szoftverek közötti integráció, például a több forrásból származó információk riportokba rendezése vagy az adatok Excel és SAP közötti másolása és beillesztése. Az ilyen folyamatok automatizálásakor a jelenlegi technológiával a legnagyobb költségtényező az automatizálásra érdemes folyamatok megtalálása, és annak manuális kivitelezése tanácsadók segítségével. A CloudStorm csökkenti a folyamatok leképezésének manuális munkaigényét, és a drága tanácsadói órák számát. A rugalmas technológia egy innovatív üzleti modell kialakítását teszi lehetővé, ahol a kisebb cégek is élvezhetik az RPA nyújtotta működési előnyöket.

A startup kezdetnek az üzleti folyamatkiszervezési piacon lévő 6,7 milliárd eurós üzleti lehetőséget veszi célba. A cég meghatározott ágazatokon (banki, pénzügyi és biztosítási, gyógyszergyártó, telekommunikációs ágazat) keresztül lép be a piacra, amely területek szigorú szabályozás alatt működnek, és ennek megfelelően rengeteg olyan ismétlődő munkafolyamat és összetett informatikai rendszer létezik, amelyeket a CloudStorm egyszerűsíthet.

A három cégalapító (Nagy Bence, Rozner Mihály és Salamon Dávid) büszke az OTP és a Deutsche Telekom (DT) közös befektetésére, és hogy első magyar startupként kerültek be a DT üzleti portfóliójába.