Cégvilág

magyar_telekom_szekhaz
Forrás: Magyar Telekom
6502 válaszoló véleménye alapján

A legvonzóbb magyarországi IKT-munkahely

A világ egyik legnagyobb független munkáltatói márka-felmérése eredményeként a telekommunikációs szektor „legvonzóbb munkahely” különdíját idén is a Magyar Telekom nyerte. Rendhagyó, online esemény keretében hirdették ki idén hetedik alakalommal a Randstad Employer Brand hazai díját, a Randstad Awardot, mellyel a legvonzóbb hazai munkáltatók teljesítményét ismerik el.

A munkáltatói márkáról végzett globális felmérés keretében a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélése mellett a munkaerőpiac legfontosabb mozgatórugóit elemzik. A felmérés világszerte 33 országban zajlott, Magyarországon 6502 munkavállalót kérdeztek meg.
Az elmúlt évek tendenciái az eredményekkel összhangban azt mutatják, hogy a hazai munkavállalók számára az IT és a telekommunikációs szektor a legvonzóbb, valamint továbbra is a fizetés, a munkahelyi légkör és az állás tartós biztonsága a legfontosabb munkahely-választási szempontok, de tovább növekedett a rugalmas munkakörülmények és a munkakör érdekességének jelentősége is.

Bár a kutatás januárban zárult, eredményei összhangban állnak a világ minden táján tapasztalható újfajta munkavégzéssel, a munkaerő időben és térben rugalmas foglalkoztatásával. A Magyar Telekom számára nem idegen ez a működés, közel egy évtizede bevett gyakorlat a távmunka és a rugalmas munkavégzés, melyhez a vállalat ideális feltételeket, számos lehetőséget és digitális eszközt biztosít munkavállalói számára. A tudatos munkáltatói márkaépítés talán soha nem volt még ennyire fontos, hiszen a meglévő kollégák motivációjának, teljesítményük növelésének, illetve a tehetségek bevonzásának és megtartásának egyik legfontosabb eszköze.

„Hiszünk abban, hogy a folyamatos tanulás, újabb skillek, kompetenciák elsajátítása mellett a digitalizáció kínálta lehetőségek megragadásával mindenki fejlődhet, előrébb juthat. Ebben a szellemiségben dolgozunk munkáltatói márkaépítésünkön, így külön öröm és büszkeség számunkra ez a visszajelzés, hiszen az értékelés a hazai munkaerőpiac különböző szegmenseiből érkező munkavállalók véleményét tükrözi, mely megerősít minket abban, hogy hosszú távon is stabil, digitális és minden korosztály számára vonzó munkahelyet építünk”, nyilatkozta az elismerés kapcsán Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

A Telekom szeptemberben indítja el új, végzősöknek szóló karrierprogramját, a Telekom Kickstartot, melynek célja, hogy a tehetséges, kiemelkedő képességű hallgatók számára egy év alatt adjon át olyan szakmai tudást, és agilis szemléletmódot, melynek segítségével a cég leendő utánpótlását jelenthetik. A programban 20 pozíció nyitott, melyek a teljes vállalatot lefedik, így IT, mérnöki, üzleti területekre várják a hallgatók jelentkezését május végéig. A programban részt vevő tehetségek saját tanulási terv és mentor segítségével fejlődhetnek 12 hónapon keresztül, melyet követően a vállalat munkatársaivá válhatnak. Jelentkezni és a részletekről bővebben olvasni itt lehet.