Cégvilág

SAP épület
Forrás: ITB

A Mészáros Csoport az SAP S/4HANA-t választotta

A Mészáros Csoport első körben a cégcsoport 130 tagvállalatánál az SAP intelligens ERP-rendszerét, az SAP S/4HANA-t vezeti be.

A Mészáros Csoport tagvállalatainak köre a mezőgazdasági és élelmiszeripari érdekeltségektől az építőipari vállalkozásokon át a vendéglátóipari és turisztikai leányvállalatokig terjed. Az elmúlt évek intenzív bővülésének velejárója, hogy mind vállalati, mind csoportszinten szükséges a gazdálkodási folyamatok jobb áttekinthetőségének biztosítása egyedi és integrált vállalatirányítási rendszerek és alrendszerek kiépítésével, olvashatjuk a kiadott közleményben.

A négyhónapos, komplex szakmai és kereskedelmi kiértékelési folyamat eredményeként szeptember végén hirdetettek eredményt és választották az SAP megoldását.

Mészáros Beatrix, a cégcsoport vezetője a megállapodásról szólva kiemelte: "az egyik legmodernebb vállalatirányítási rendszer bevezetésével olyan technológiaváltást hajt végre a Mészáros Csoport, amely biztosítéka és egyben feltétele annak, hogy egy modern és naprakész vállalatirányítással álljon helyt a bel- és külpiacokon egyaránt."

Az SAP S/4HANA megoldás globálisan és Magyarországon is népszerű a vállalatok körében: mintegy 25 iparágban van jelen, Magyarországon a top100 vállalat körében 80 százalékos, míg a top200-nál 60 százalékos az SAP üzleti alkalmazásainak penetrációja.

"A két évre tervezett bevezetési folyamat olyan rendszer kiépítését indokolja, mely a tagvállalatok működését csoportszinten összekapcsolja, mégis az egyedi iparági igényeket is szem előtt tartva szabható minden egyes csoporttagra" - mondta el a bevezetésről Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, aki kiemelte: a projekt első szakaszában a Mészáros Csoporthoz tartozó Hunguest Hotelsnél is bevezetik a rendszert, ezzel a magyarországi szállodaiparban elsőként debütál az S/4HANA.